Lecţii altfel pentru elevi în această săptămână

1
881

Unităţile de învăţământ au intrat în „Săptămâna altfel”, programată de Ministerul Educaţiei în perioada 2-6 aprilie,  în care vor derula activităţi în afara ariei curriculare, cu teme variate, propuse de cadrele didactice.

La Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” s-au derulat, în paralel, mai multe activităţi care i-au implicat pe toţi cei 2000 de elevi şi preşcolari. Ziua a început cu cursuri interactive care au vizat bunele maniere, temă ce va fi abordată pe tot parcursul acestei săptămâni.

«Şase copii din fiecare clasă au participat la cursul de bune maniere cu tema „Cum să ne comportăm în societate”. Este un curs de bune maniere la general, dar şi de comunicare. Ceea ce am învăţat teoretic vom pune şi în practică. Joi vom merge la restaurantul „Dona”, unde ni se va pune la dispoziţie sala, dar şi veselă, să încercăm să dăm o mică petrecere şi să ne purtăm manierat. În acelaşi timp, profesorii de Limba română Popa Argentina şi Emilia Turcin pregătesc două scenete de Sântimbreanu, respectiv Caragiale, având ca tematică bunele maniere. O scenetă va fi interpretată de mai mulţi copii, iar la final, vineri, vom organiza un mic concurs»,  a precizat Diana Cotescu, profesor de Limba engleză la Colegiul Naţional „Fraţii Nuzeşti” şi coordonator al proiectului.

Se promovează talentul!

La ora 11.00 elevii au avut parte şi de un spectacol pentru promovarea talentelor, realizat în parteneriat cu Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. «Vom promova elevii talentaţi în domeniul muzical. Şi am ales să facem un fel de schimb de experienţă, prin care elevii de la Liceul de Artă să susţină un spectacol cu reprezentaţii la pian, vioară, chitară, canto la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, iar în ziua următoare să organizăm şi noi un astfel de moment artistic la Liceul de Artă», a precizat Iuliana Paşcalău, profesor la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi coordonator al activităţii de promovare a talentelor. Tot ieri au avut loc şi o paradă cu costume eco şi o prezentare de modă.

De la ora 14.00, în atelierul de creaţie a început activitatea „Anul acesta se poartă competiţia; fii şi tu la modă!”, desfăşurată în română şi engleză, având ca produse finale cărţi ilustrate şi felicitări pentru sărbătorile pascale.

Şcoala nr. 18 a pus accent pe cunoştinţele generale

La Şcoala nr. 18 „Nicolae Romanescu” din Craiova săptămâna a debutat cu un concurs de cultură generală adresat elevilor de gimnaziu – „Lumea pe care o descoperi”, în care copiii şi-au testat cunoştinţele de istorie, geografie, cultură civică, dar şi pe cele de biologie, fizică şi chimie. Şcolarii au participat la cursuri de prim ajutor.

Aceste activităţi sunt apreciate atât de profesori, cât şi de elevi. „Într-o societate marcată, în general, de acţiuni fără substanţă, o săptămână dedicată activităţilor educative şcolare şi extraşcolare este binevenită. Elevii au, astfel, ocazia să perceapă şcoala nu doar ca pe un furnizor de informaţie, ci ca şi pe o sursă a propriei formări”, a precizat Elena Pătru, profesor de Limba română la Şcoala nr. 18 „Nicolae Romanescu” din Craiova. În funcţie tematica aleasă, unităţile de învăţământ îşi continuă activităţile până la sfârşitul săptămânii.

1 COMENTARIU

Comments are closed.