Printr-o adresă a Ministerului Sănătăţii, înaintată prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, toate spitalele din judeţ au fost nevoite să reducă numărul de vizite, impunând un program mai strict în acest sens. Măsura fost luată pe fondul creşterii numărului de viroze respiratorii, pentru a preîntâmpina apariţia unei epidemii la nivelul unităţilor sanitare. Aşa cum era de aşteptat, decizia ministerului a stârnit, ieri-dimineaţă, nemulţumirea celor care intenţionau să-şi viziteze rudele sau prietenii.
La Spitalul Judeţean din Craiova, chiar dacă existau afişe prin care oamenii erau avertizaţi cu privire la înăsprirea condiţiilor de vizită, decizia i-a luat prin surprindere pe mulţi dintre aparţinătorii bolnavilor, care au fost nevoiţi să aştepte mai mult decât de obicei pentru a-şi vedea rudele sau pentru a le duce medicamentele necesare.
Managerul unităţii medicale, conf. univ. dr. Florin Petrescu a precizat însă că pentru cazurile grave s-a găsit înţelegere. “Lumea este destul de nemulţumită. Aparţinătorii vor să vină mereu, dar în situaţiile de acest fel restricţionarea impune o anumită disciplină, până când trece această perioadă de viroze şi gripe, după care se va reveni la normal. Este o măsură luată de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, ca urmare a raportării, în ultimul timp a unui număr mai mare de cazuri. Există un program de vizită, iar pentru situaţiile extreme nimeni nu opreşte pe nimeni. Sunt situaţii în care trebuie să se ajungă la bolnav şi în aceste cazuri nu suntem absurzi, procedăm şi aplicăm toate aceste restricţii într-un cadru organizat şi bine definit, fără să apară incidente”, a declarat conf. univ. dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.
Deocamdată reprezentanţii spitalului spun că nu a fost introdusă măsura de carantină, ci doar o limitare a accesului vizitatorilor pentru a preîntâmpina extinderea numărului de cazuri de viroze şi gripă.