A ieşit aşa cum fusese conceput proiectul „Craiova capitală gastronomică est-europeană”, eveniment găzduit sâmbătă şi duminică de una dintre sălile somptuoase ale hotelului „Ramada Plaza” Craiova, administrat de Victor Berceanu. Decor cald, mulţi vizitatori, oficialităţi ale Doljului. Sute de preparate culinare, adevărat spectacol, deserturi de gustat măcar o dată în viaţă, specifice gastronomiei olteneşti, dar şi cele est-europene, puse în valoare de elevii şi profesorii Liceului de Industrie Alimentară din Craiova, iniţiator al proiectului, alături de Primăria Municipiului Craiova. Să nu trecem cu vederea sortimentele de vinuri, oferite vizitatorilor, şi aici merită scos în evidenţă standul Staţiunii „Banu Mărăcine”, sub tutela Universităţii din Craiova, care se reafirmă, reînviind o tradiţie. A fost o expoziţie, nu o competiţie, a fost un amestec inteligent şi inevitabil subiectiv de preparate diverse, mărturia vituţilor gastronomice, dinamismului, specificului şi pluralităţii, motive îndreptăţite de mândrie pentru cei care au avut standuri. O singură observaţie: există într-adevăr o artă culinară elevată şi în afara Bucureştiului, unde bucătari al căror talent nu cunoaşte exodul, îşi fac simţită prezenţa. Preparatele lor făcute cu talent şi suflet au încântat privirile şi au satisfăcut toate gusturile.