Începe toamna studenţească

0
317

Casa de Cultură a Studenţilor Craiova în parteneriat cu Agenţia One Models, ONG-urile studenţeşti, Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Dolj, organizează în perioada 1-30 noiembrie „Toamna studenţească”- „Studenţie fără vicii!”, proiect sub egida căruia se vor derula balurile „bobocilor” din acest an. Conform programului, petrecerile studenţeşti vor începe pe 3 noiembrie cu balul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova şi vor continua pe 15 noiembrie cu balul studenţilor de la Economie şi Administrarea Afacerilor, Agronomie şi Horticultură, balul facultăţilor de Litere, Electrotehnică şi Electromecanică pe 22 noiembrie şi se vor încheia cu balul bobocilor de la Automatică, Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei. În organizarea acestor evenimente vor fi implicaţi 200 de studenţi şi vor fi aduse trupe de muzică în vogă şi se vor organiza concursuri de miss cu premii.

Casa de Cultură va da 4.000 de lei pe baluri

Finanţarea evenimentelor studenţeşti va fi asigurată de Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. „Nu am reuşit să atragem prea mulţi sponsori pentru acest proiect şi, în general, sunt probleme cu finanţarea evenimentelor pentru studenţi. Prin urmare evenimentele din această toamnă dedicate studenţilor vor fi susţinute financiar de Casa de Cultură. Banii au fost prevăzuţi în bugetul de proiecte pe acest şi se vor aloca câte 1.000 de lei pentru fiecare bal. Vor veni trupe în vogă. În momentul de faţă mai avem de negociat pentru ultimele două baluri”, a precizat Dorin Mărgărit directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova.

Se va face prevenţie pentru consumul de narcotice

În cadrul proiectului „Toamnă studenţească”, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj vor desfăşura activităţi de conştientizare a tinerilor în legătură cu efectele nocive ale consumului de droguri. Vor fi realizate seminarii pe tema consumului de droguri, iar la balurile bobocilor se vor împărţi fluturaşi informativi şi vor rula mesaje de prevenţie.

Aceste acţiuni au fost incluse în programele dedicate studenţilor, întrucât î ultimul timp a crescut numărul de consumatori.

„Drogurile sunt tot mai prezente în viaţa tinerilor. Am văzut studenţi în aceste situaţii chiar în căminele. Sunt uşor de observat după comportament. Cel mai frecvent consumă etnobotanice, probabil mai mult din curiozitate. Unii dintre ei au ajuns însă să fie monitorizaţi de Centrul Antidrog Dolj. Şi în această situaţie, sigur, este nevoie de programe de prevenţie pentru a se face cunoscute riscurile la care se expun prin acest consum. Vom face şi informări cu privire la modalităţile în care pot fi ajutaţi sau în care pot ajuta pe alţii aflaţi în situaţii de dependenţă”, a declarat Alin Stoica, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti din Craiova.