Apel respins pentru traficanţii de canabis prinşi la „Real” în parcare

0
132

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au soluţionat, luni, apelurile declarate cei cinci doljeni condamnaţi pentru trafic de droguri de risc după ce au fost prinşi în parcarea hipermarketului „Real” cu mai mult de jumătate de kilogram de canabis provenit din Italia, pe care voiau să-l vândă contra sumei de 6.000 de lei. Instanţa a admis apelul unuia dintre inculpaţi, însă nu i-a schimbat pedeapsa, astfel că cei cinci rămân cu pedepse cuprinse între 2 ani şi 3 ani şi 6 luni de închisoare. Instanţa le-a menţinut celor cinci şi arestarea preventivă, hotărârea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe 15 mai a.c., pe Ionuţ Mădălin Păşescu, Nicolae Bogdan Badea, Leonard Laurenţiu Pîrlea, Cristian Ionuţ Muja şi Cătălin Teau pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc (infracţiune reţinută în sarcina primilor patru inculpaţi), respectiv instigare la comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, de care a fost acuzat Teau. Cei cinci inculpaţi au recunoscut comiterea faptelor încă de la primul termen de judecată şi au cerut să fie judecaţi cu aplicarea prevederilor art. 320 indice 1 din Codul de procedură penală vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. În aceste condiţii, vineri, 21 iunie a.c., magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Cătălin Teau, acuzat de instigare la trafic de droguri de risc, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare (întrucât i s-a adăugat o pedeapsă mai veche). Ionuţ Mădălin Păşescu, Nicolae Bogdan Badea, Leonard Laurenţiu Pîrlea şi Cristian Ionuţ Muja au fost condamnaţi la câte 2 ani de închisoare cu executare. Judecătorii i-au obligat pe inculpaţi la plata sumei de 900 lei cheltuieli judiciare fiecare şi le-au menţinut arestarea preventivă.

Cu toţii au făcut recurs, soluţionat luni, 30 septembrie, de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Instanţa a admis apelul lui Teau, însă nu i-a modificat pedeapsa, schimbând doar încadrarea juridică a faptelor pentru care a fost condamnat şi a respins apelurile celorlalţi patru inculpaţi. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie.

Gruparea a fost destructurată în timpul unei livrări de canabis pusă la cale în parcarea hipermarket-ului „Real” din Craiova. Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pe 21 martie a.c., dimineaţa, Nicolae Bogdan Badea, însoţit de un prieten care avea maşină, s-a întâlnit, în zona Pizzeriei „Celentano” din Craiova cu Leonard Laurenţiu Pîrlea. L-au luat şi pe el în maşină şi au plecat în Craioviţa Nouă, unde, lângă Staţia de Salvare, stabiliseră să se întâlnească cu Ionuţ Mădălin Păşescu. Acesta trebuia să le livreze peste jumătate de kilogram de canabis, provenit din Italia, pe care şi el urma să îl primească de la altcineva. În momentul când cei trei au ajuns cu maşina în Craioviţa Nouă, Păşescu nu primise drogurile, astfel că întâlnirea a fost amânată, iar Nicolae Bogdan Badea i-a cerut prietenului să-l ducă în parcarea hipermarketului „Real” ca să vadă dacă cumpărătorul îl aştepta acolo cu suma convenită, respectiv 6.000 de lei. Păşescu a primit „marfa”, i-a dat-o lui Pîrlea, care a dat fuga la „Real” şi i-a dus cele peste 500 de grame lui Badea. Acesta a livrat drogurile, a încasat banii, fiind însă imediat oprit de ofiţerii antidrog din cadrul BCCO Craiova, care i-au găsit banii în buzunar. Atât el, cât şi complicii săi au fost ridicaţi şi duşi la sediul DIICOT Craiova, unde, în urma audierilor, procurorul de caz a dispus reţinerea celor cinci, care, ulterior au primit şi mandate de arestare preventivă.