„Jurnaliştii TVA” Berneanu şi Pătru, condamnaţi definitiv la închisoare cu executare

2
167

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, ieri, ca nefondate, recursurile declarate de jurnaliştii craioveni Bogdan Berneanu şi Constantin Tibi Pătru, dar şi de ceilalţi trei inculpaţi din dosarul rambursării ilegale de TVA în valoare de peste 550.000 lei pentru care au fost trimişi în judecată în anul 2006 de procurorii DIICOT. Astfel cei cinci inculpaţi rămân cu pedepsele primite pe 30 noiembrie 2012 la Curtea de Apel Craiova. Bogdan Berneanu şi Constantin Tibi Pătru au primit câte 4 ani de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Gavrilă, Simona Mladin şi Vergica Diaconu au primit câte 3 ani de închisoare, însă cu suspendare. Berneanu şi Pătru urmează să fie ridicaţi şi să ajungă în penitenciar pentru ispăşirea pedepselor.

Bogdan Berneanu, Constantin Tibi Pătru, Mihai Gavrilă, Simona Mladin şi Vergica Diaconu au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT în aprilie 2006, fiind acuzaţi de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Procurorii au reţinut în sarcina lor faptul că, în cursul anului 2004, Pătru şi Berneanu s-au înţeles să încheie o tranzacţie fictivă între firmele SC OLTIB ULTRA SRL Craiova şi SC MEDIA GRUP GAZETA SRL, tranzacţie ce viza achiziţionarea unor utilaje tipografice care nu s-au aflat niciodata în patrimoniul SC OLTIB. Potrivit anchetatorilor, obiectivul acestei înţelegeri ar fi fost obţinerea unei rambursări ilegale de TVA de la DGFP Dolj. Tranzacţionarea presupuselor utilaje, evaluate la 3,5 de milioane de lei, s-a facut în iunie 2004, prin intermediul unor apropiaţi ai celor doi: Vergica Diaconu – administrator la SC OLTIB, Simona Mladin si Mihai Gavrila, jurist, respectiv administrator la SC MEDIA GRUP GAZETA SRL, care semnaseră documente care atestau operaţiunea comercială fictivă dintre cele doua societăţi. În august 2004, SC MEDIA GRUP GAZETA SRL a solicitat şi obţinut de la DGFP Dolj o rambursare ilegală de TVA de aproximativ 550.000 de lei, bani care au ajuns la Berneanu şi Pătru, dupa cum au stabilit procurorii DIICOT.

2 COMENTARII

  1. Acesti escroci care din niste infracori au facut pe jurnalistii ar trebui sa fie judecati de jurnalisti ADEVARATI ,sa fie dati ca exemple negative de toata mass media. Suma de 550000 lei pe care au primit-o,reprezinta munca a aproape 1000 de muncitori care au lucrat timp de o luna.Trebuie judecati si elevii lor ,ca Ana Maria Galca care are aceleasi apucaturi,sa escrocheze,santajeze,sa insele oamenii cinstiti care isi castiga traiul cu multa munca.
    Trebuie sa ne aducem aminte cum au distrus viata a 3 familii,cum au platit streeptozele sa compromita pe procurori ,filmandu-i pe ascuns,ca apoi sa-i dea pe posturile TV.

Comments are closed.