Peste 92.000 de copii, preşcolari şi elevi, aşteptaţi pe băncile şcolilor, începând cu 5 septembrie

0
384

 Luni, 5 septembrie, va debuta noul an şcolar. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj este pregătit, în acest sens. Astfel, 92.342 de elevi și preșcolari vor începe anul școlar 2022-2023 în județul Dolj (15.100 preșcolari și 77.242 elevi).

 Luni, 5 septembrie, inspectorii școlari din cadrul ISJ Dolj vor participa la deschiderea anului școlar în unitățile de învățământ coordonate. La nivelul județului Dolj, funcționează 222 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, de stat și particulare, după cum urmează:

  • 21 grădiniţe de stat;
  • 11 grădinițe particulare;
  • 122 unităţi de învăţământ de stat, cu personalitate juridică, de nivel gimnazial: 29 situate în mediul urban și 93 în rural;
  • 4 unităţi de învăţământ particulare, cu personalitate juridică, de nivel gimnazial, toate situate în mediul urban;
  • 60 licee, colegii și școli postliceale și profesionale, după cum urmează: 47 unități de învățământ de stat (36 de stat în mediul urban și 11 – rural) și 13 particulare (12 de stat în mediul urban și 1 – rural);
  • 4 unităţi de învăţământ special de stat, situate în mediul urban. La acestea se adăugă: “Palatul Copiilor ” Craiova, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj, Clubul Sportiv Școlar Craiova și Centrul Județean de Excelenţă Dolj.

Despre învăţământ

În județul Dolj, în anul școlar 2022-2023 Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar (Masă caldă) se va derula în următoarele unități de învățământ preuniversitar: Liceul Teoretic ,,Adrian Păunescu” Bârca, Liceul Tehnologic ”Constantin Nicolaescu Plopșor” Plenița, Școala Gimnazială Sadova, Școala Gimnazială Rojiște, Școala Gimnazială ”Marin Sorescu” Bulzești, Școala Gimnazială Galiciuica. “În conformitate cu prevederile O.M.E. nr. 5157/31.08.2021, privind implementarea catalogului electronic, vă informăm că, la nivelul județului Dolj,  există nouă unități de învățământ care vor utiliza catalogul electronic în anul școlar 2022-2023.

  1. Colegiul Național ”Elena Cuza” Craiova
  2. Școala Gimnazială ”Traian” Craiova
  3. Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Craiova
  4. Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova
  5. Liceul ”Traian Vuia” Craiova
  6. Liceul Teoretic ”Henri Coandă” Craiova
  7. Școala Gimnazială Coșoveni
  8. Liceul ”Voltaire” Craiova
  9. Școala Gimnazială ”Constantin Gheorghiță” Podari

Cu ajutorul catalogului online, activitatea profesorilor va fi mult mai transparentă, atât pentru conducerea școlii, cât și pentru părinți. De asemenea, având acces la notele și absențele copiilor lor, părinții să se asigure de o comunicare directă între școală și familie.  Generalizarea treptată a sistemelor de management digital al unităților de învățământ va permite și un acces transparent la date și implicit luarea unor decizii bazate pe date reale si actuale” a precizat prof. Nicoleta Liţoiu , purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Şcoli în reabilitare

Ca urmare a controalelor mixte ale Instituţiei Prefectului, DSP și ISJ Dolj,  desfășurate în perioada 19-26 august, “în toate unitățile de învățământ din teritoriu, s-au realizat activități intense de pregătire a noului an școlar. La nivelul județului,  există câteva unităţi şcolare unde , încă , se mai desfăşoară lucrări de reparare/ renovare/ modernizare, situaţia fiind prezentată”, a mai spus Nicoleta Liţoiu.

  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”ION CREANGĂ” CRAIOVA
  • Grădiniţa „Voinicel” şi corpul mic al Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Craiova sunt cuprinse în proiectul de reabilitare termică – BERD, urmând ca la finalizarea lucrărilor din corpul mic să înceapă lucrările în corpul mare al școlii.
  • Activităţile didactice se vor desfăşura la Grădiniţa „Casa cu pitici” şi în corpul mare al şcolii, în două schimburi. Termenul finalizării lucrărilor este de un an.
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ VERBIȚA
  • Gradinița cu program normal Verbița – funcționează într-o sală de clasă de la Școala Gimnazială Verbița, clădirea destinată Gradiniței este în proces de reabilitare prin PNDL2.
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ SECU – o clasă de învățământ primar va fi relocată la structura Comănicea, deoarece clădirea în care au efectuat cursurile anul trecut va fi reabilitată de către UAT.
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ SĂLCUȚA
  • Începând cu luna octombrie 2022, clasele de gimnaziu se vor muta la structura PLOPȘOR, și vor desfășura activitatea în tura a II-a deoarece clădirea școlii Sălcuța intră în reabilitare.
  • Clasele de învățământ primar și grupa de învățământ preșcolar își va desfășura activitatea școlară în clădirea grădiniței, cu intrare separată.
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ MALU MARE
  • Gradinita cu program normal Preajba va intra in reabilitare și în acest an va funcționa în clădirea Grădiniţei  din comuna Malu Mare.
  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ CARAULA
  • Localul școlii se află într-un amplu proces de reabilitare prin intermediul proiectului POR-Extindere, modernizare, reabilitare. Activitatea didactică se va desfășura în anul școlar 2022-2023 în 4 săli de clasă, în două schimburi, iar clasa pregătitoare va funcționa în localul grădiniței. “La început de an școlar, dorim tuturor cadrelor didactice un an cu împliniri personale şi profesionale, putere de muncăși inspirație în nobila meserie pe care au ales-o, iar elevilor succes și reușite!  Părinților, le mulțumim pentru efortul zilnic pe care îl fac în susținerea parcursului educațional al copiilor și îi așteptăm să ne fie alături în acest an școlar!Un parteneriat eficient între școală, familie și comunitate se bazează pe încredere, respect și responsabilitate!”, este mesajul transmis de ISJ Dolj.