La Casa Universitarilor din Craiova are loc astăzi, ora 17.00, al doilea workshop cultural din cadrul proiectului „Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale”, Grant SEE, promotor fiind Universitatea din Craiova. Obiectivul evenimentului este promovarea elementelor de specificitate ale culturii minorităților din România și Norvegia.
Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Litere, în parteneriat cu Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române și Institutul Norvegian de Teologie din Oslo (Norvegia) implementează în perioada 2014-2015 proiectul „Revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural al minorităților din Oltenia în contextul diversității culturale”, nr. de identificare LLP116/08.04.2014, finanțat în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, Grant SEE.
Astăzi, ora 17.00, la Casa Universitarilor din Craiova va avea loc al doilea workshop cultural din cadrul acestui proiect, la care vor fi prezenți reprezentanți ai Institutul Norvegian de Teologie din Oslo. Obiectivul principal al evenimentului este promovarea elementelor de specificitate ale culturii minorităților din România și Norvegia. Și-au anunțat participarea membri ai Asociației Liga culturală a albanezilor din România (președinte: Oana Manolescu, deputatul minorității albaneze în Parlamentul României), Comunității elene din Craiova (președinte: Ion Vasoianis) și Comunității evreilor din Oltenia (președinte: acad. prof. dr. Corneliu Sabetay).
Potrivit conf. univ. dr. Gabriela Rusu, expert comunicare în cadrul proiectului, „vor fi prezentate rezultatele intermediare ale cercetării derulate prin acest proiect referitoare la istoria actuală a minorităților etnice din spațiul Olteniei. Reprezentanții comunităților etnice vor interacționa cu specialiștii din Norvegia pe tema bunelor practici de conviețuire și a proiectelor desfășurate de comunitatea academică din Oslo pentru susținerea dialogul intercultural cu comunitățile etnice. Secvențele de interactivitate vor contribui la evidențierea obiectivului principal al evenimentului, promovarea istoriei culturale a minorităților etnice din regiunea Oltenia în rândul publicului larg și reliefarea rolului pe care l-au avut și îl au minorităţile etnice asupra climatului socio-cultural din Oltenia”.