În etapa a 7-a a play-off-ului, Universitatea Craiova joacă azi, de la ora 20.30, pe “Ion Oblemenco”, împotriva Rapidului. Ştiinţa nu mai are decât şanse matematice la titlu, la fel ca şi Rapidul pentru cupele europene. Două echipe prejudiciate de arbitraj, cu fani pătimaşi, se duelează azi, arbitru fiind Marian Barbu din Făgăraş.
Mirel Rădoi: „Fac apel la suporteri, cred că partida cu Rapid e cea mai dificilă, prin prisma eşecului de la Cluj. Şi noi şi băieţii am fost afectaţi, dar am speranţe şi în ultimele două zile merită felicitaţi pentru modul cum s-au antrenat. Pare o finală pentru noi, nu va fi uşor, am semnale pozitive, avem nevoie de ajutorul suporterilor, pentru că toată lumea este sub presiune, inclusiv eu. Mi-e greu să cred Rapid, deşi a folosit mai multe sisteme de joc, a făcut în vreun meci antifotbal cu Şumudică pe bancă. Şanse matematice la titlu sunt, dar noi trebuie să ne gândim decât că vine un meci foarte important.”
Marius Şumudică: “‘Va fi un joc dificil, ne deplasăm la Craiova, care încă se gândește cel puțin la locul doi, dacă nu și la titlu, își doresc să câștige. Publicul va fi la meci, va fi afluență destul de mare, deci beneficiază și de această sărbătoare, oltenii vor veni la meci. Suntem pregătiți și sper să facem o partidă bună. Craiova este o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun, și va trebui să ne ridicăm la nivelul lor. ”
Prefaţa LPF:
“1 decembrie 2024, Universitatea Craiova – CFR 1907 Cluj 0-2: a fost singura înfrângere suferită de olteni în ediția curentă pe teren propriu, în rest au 10 victorii și șase remize.
Doar un succes au reușit giuleștenii în precedentele 11 deplasări din SuperLigă, 3-1 cu Farul (24 februarie 2025), interval în care au mai înregistrat din postura de vizitatori șase rezultate de egalitate și patru partide pierdute.
32 de goluri au înscris craiovenii în repriza secundă, dintre care 13 după minutul 75. De partea cealaltă, bucureștenii au încasat 20 de goluri după pauză, 12 dintre ele fiind primite în ultimul sfert.
Universitatea Craiova este echipa cu cele mai puține goluri încasate din faze fixe, doar opt.
36 de șuturi pe spațiul porții adverse au expediat elevii lui Mirel Rădoi în play-off, cele mai multe dintre toate competitoarele.
Golul lui Rareș Pop din etapa a 7-a, Poli Iași – Rapid 1-2 (23 august 2024), a fost singurul reușit de giuleșteni din afara careului mare în acest sezon.
Partida ar putea oferi și un duel între doi dintre cei mai productivi jucători ofensivi din campionatul intern, Alexandru Mitriță – 16 goluri și șapte pase decisive, respectiv Claudiu Petrila – șapte goluri, 11 pase decisive, un penalty scos și transformat de un alt coleg.
Doar 28 de jucători au utilizat oltenii în primele 36 de etape, Laurențiu Popescu fiind integralist. Rapidiștii s-au bazat pe 39 de fotbaliști, 13 dintre ei fiind debutanți pe prima scenă din România.
10.622 spectatori / meci este media înregistrată de gruparea din Bănie în ediția curentă pe teren propriu, locul 4 la acest capitol.
De la revenirea Rapidului în principala competiţie internă din 2021, cele două s-au mai întâlnit pe prima scenă de 13 ori, craiovenii s-au impus de șapte ori, bucureştenii au câştigat trei jocuri, iar trei partide s-au terminat la egalitate.
31 iulie 2022, Universitatea Craiova – Rapid 0-1: a fost ultima victorie reușită de giuleșteni pe terenul alb-albaștrilor din Bănie.
Cea mai recentă dispută directă din SuperLigă: 29 martie 2025, Rapid – Universitatea Craiova 1-2, goluri marcate de Gjoko Zajkov (autogol), respectiv Anzor Mekvabishvili și Alexandru Mitriță.”