Pompierii doljeni au avut de muncă în ultimele zile, mai multe locuinţe şi un depozit de cherestea din Craiova fiind cuprinse de flăcări. Dacă depozitul s-a făcut scrum, locuinţele au rămas fără acoperişuri, însă nici din bunurile aflate în interior proprietarii n-au mai putut salva mare lucru.
Primul incident de proporţii s-a petrecut duminică dimineaţa, în jurul orei 02.00, când Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de cherestea, situat pe strada “Toamnei”, la nr. 16, în Craiova. În momentul când au ajuns la faţa locului, pompierii au găsit întregul depozit de cherestea în flăcări, iar din cauza vântului incendiul s-a propagat şi la o locuinţă din vecinătate. Acţionând cu patru autospeciale şi coordonaţi de grupa operativă a ISU Dolj, pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore, până când incendiul a fost lichidat. “În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că totul a pornit de la un scurtcircuit electric produs de un conductor electric de la maşinile de prelucrare a materialului lemnos. Utilajele fuseseră lăsate sub tensiune peste noapte”, ne-a declarat ofiţerul de presă al ISU Dolj, mr. Florin Cocoşilă. Atelierul de producţie, depozitul de cherestea şi toate utilajele s-au făcut scrum, dar şi acoperişul locuinţei învecinate a ars, valoarea pagubelor depăşind 600.000 lei.
În noaptea de luni spre maţi, un alt incendiu de amploare le-a dat de furcă pompierilor. Cinci autospeciale au fost mobilizate în încercarea de a salva trei locuinţe cuprinse de flăcări, situate pe strada Smeurei din municipiu. Ghinionul proprietarilor a fost că imobilele erau foarte aproape unul de altul, două dintre ele aveau şi mansarde construite din lemn, astfel că munca pompierilor a fost mult îngreunată. Localnicii din zonă au povestit că un vecin de-al lor, Petre Lambru, a provocat incendiul, pentru că obişnuia să adoarmă cu lumânarea aprinsă, după ce consuma băuturi alcoolice, iar camera în care locuia el era plină de haine vechi şi alte materiale uşor inflamabile. De altfel, suspiciunile oamenilor rămaşi fără acoperiş deasupra capului au fost confirmate şi de pompieri, la finalul celor aproape de două ore de luptă cu flăcările.