Cafeaua, băutura neagră ce se obține din boabe prăjite sau măcinate, se spune că a fost descoperită de un păstor etiopian care a observat efectele pe care le aveau boabele de cafea asupra caprelor sale și anume insomnia, iar apoi a dus boabele unor călugări care locuiau în apropiere pentru a-și răspândi descoperirea. Ce urmează să aflați? 5 curiozități despre tradiționala băutură, cafeaua.
- Boabele de cafea sunt semințele unui fruct. Fructul de cafea seamănă cu cireșele,iar sâmburii lui se numesc „boabe” pentru că se aseamănă foarte mult cu boabele de fasole.
2. Beethoven era de-a dreptul fascinat de cafeaua perfectă și mereu când își pregătea ceașca plină cu licoarea neagră a câte 60 de boabe.
3. Cafeaua este al doilea cel mai comercializat produs din lume, după petrol, iar la nivel mondial sunt înregistrați în jur de 25 de milioane de cultivatori.
4. Poți să-ți iei doza de vitamine din cafea, chiar dacă unele dintre ele se pierd prin prăjire, dar rămân vitamine ca: B1, B2, B5, dar și minerale ca magneziul sau potasiul.
5. 50% din cafeina pe care o consumăm poate fi eliminată din organism în 5 ore, dar pentru restul de cafeină este nevoie de o zi întragă.