TSD Craiova “i-a tras în ţepe” pe guvernanţi de Ziua Antipăcăleală

0
70

În campania electorală pentru alegerile parlamentare din anul 2008 pedeliştii în frunte cu actualul premier Emil Boc au făcut o serie de promisiuni pentru a culege voturile oamenilor, care în scurt timp s-au dovedit a fi doar nişte păcăleli. La puţin timp după ce a ajuns la guvernare PDL prin vocea lui Traian Băsescu a anunţat că nu există fonduri suficiente iar majorarea salariului minim, a alocaţiei pentru mame, sau anularea taxei auto nu vor mai fi puse în practică. Mai mult decât atât au amânat intrarea în vigoare a unor măsuri pe care chiar pedeliştii le-au susţinut în Parlament iar Traian Băsescu le-a promulgat. În 2008 Emil Boc declara: „Bani există, dar sunt prost gestionaţi. Sunt risipiţi de Tăriceanu şi Geoană pentru clientela lor politică”. În momentul în care a ajuns la guvernare cu PDL Emil Boc s-a sucit susţinând că: „Guvernul face eforturi susţinute pentru a achita salariile şi pensiile în această perioadă dificilă de criză”.

“O sărbătoare” a “ieşirii din recesiune”

Tinerii social democraţi din Craiova au organizat ieri o acţiune de informare a craiovenilor, împărţind fluturaşi cu păcălelile livrate de pedelişti în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2008, repetate în 2009 cu ocazia alegrilor prezidenţiale. Iniţiativa TSD Craiova, una de conştientizare, s-a dorit ca “o sărbătoare” a “ieşirea din recesiune”. “Dacă Emil Boc s-a gândit să dea cea mai mare păcăleală din istoria României, minţind poporul că astăzi vom ieşi din criză, că ar fi prima zi oficială, noi ne-am gândit să organizăm o acţiune şi să prezentăm craiovenilor realitatea. De aceea am organizat acţiunea – 1 Aprilie – Ziua Antipăcăleală. Nu o să-i păcălim pe guvernanţi, nu o să-i păcălim pe craioveni, ci ne-am gândit să-i tragem în ţeapă – vestitele “ţepe” de 1 aprilie – pe cei care, conform ultimelor evenimente, reprezintă pionii eşichierului politic din ţara noastră”, a declarat Radu Canţăr preşedintele TSD Craiova.

“Guvernul Boc trebuia demult să plece”

Alături de tinerii social-democraţi craioveni care au mărşăluit cu pancarde în care actualii guvernanţi erau traşi în ţepe a fost şi preşedintele PSD Craiova Mihai Fifor, care este de părere că Guvernul Boc nu are nimic de a face cu “România reală”. “Am mai declarat că aceasta este ziua marii păcăleli naţionale. Este o nouă zi în care ar fi trebuit să avem şi lucruri bune din partea guvernului Boc – Băsescu, dar din păcate ieşirea din recesiune se află numai în mintea înflăcărată a guvernării şi nicidecum în zona populaţiei acestei ţări. Trăim în continuare alături de oamenii din România reală, o ţară în care nici pomeneală de vreo ieşire din criză sau din recesiune, în care viaţa este tot mai grea, tot mai aspră, în care oamenii îşi pun probleme despre modul în care pot să-şi asigure traiul zilnic, despre cum să-şi ducă copiii la şcoală, cum să reuşească să trăiască cu amărâţii de bani pe care îi primesc de la acest guvern. Oameni care trăiesc într-o Românie reală şi care nu au nimic de-a face cu lumea în care trăieşte acest guvern care de multă vreme trebuia să plece”, a spus Mihai Fifor.

“E lăudabil că au ieşit în stradă”

Reacţia craiovenilor la iniţiativa tinerilor social-democraţi craioveni a fost una pozitivă, însă cred că gestul lor nu va avea prea mare succes, actualii guvernanţi fiind indiferenţi la necazurile oamenilor. “Eu cred că s-ar putea să aibă succes acţiunea acestor tineri, dar nu în totalitate. E lăudabil că au ieşit în stradă, pentru că ei speră ceva dar nu cred că şansele sunt aşa de mari. Nu ştiu dacă cei de la putere ar merita traşi în ţeapă, însă cu siguranţă măsurile pe care le-au luat au fost prea drastice. Nu înţeleg însă de ce au luat numai de la noi. Corect era să taie şi de la ei”, a declarat un craiovean.

Guvernul Boc taie tot

Una dintre cele mai mari păcăleli ale Guvernului Boc este numirea în funcţie a actualului ministru al Muncii Ioan Botiş care în urmă cu doi ani se arăta extrem de preocupat de soarta mamelor, pentru care ar fi fost dispus să realizeze un proiect legislativ menit să le faciliteze un program mai flexibil în primii şapte ani de viaţă ai copilului. Ajuns în funcţia de ministru, Botiş a uitat de această promisiune şi a decis că un an le ajunge mamelor pentru a sta cu pruncul acasă. Nici despre înfiinţarea de noi grădiniţe şi creşe nu mai spune nimic, în schimb taie de peste tot: salarii, pensii, ajutoare sociale etc..