S-a reîntors „stâlpul” Prefecturii Dolj: Eugen Marinescu

5
154

Tocmai când prefectul de Dolj, Marius Deca, era încredinţat, în şedinţa Colegiului Prefectural, de directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Dolj, Dan Lupescu, că Palatul Administrativ Dolj ar putea fi afectat de un eventual cutremur, arătându-se, bineînţeles, în cunoştinţă de cauză, ca un destoinic reprezentant al Guvernului în teritoriu, a picat şi vestea cea îndelung aşteptată: s-a reîntors de la Bucureşti, pe unde a frecat menta, „stâlpul” Direcţiei de verificare a legalităţii actelor din Prefectura Dolj, Eugen Marinescu, sfetnicul de taină şi nu numai al lui Eugen Georgescu până la schimbarea din funcţie. Luat sub protecţie, la puţină vreme după instalarea Guvernului Ponta I, de liberalul Dan Mogoş, acum preşedinte la ADS, Eugen Marinescu revine, după detaşarea de şase luni, de unde a plecat, pe aceeaşi funcţie de „buricul pământului”. Că doar chestiunile imobiliare l-au interesat şi nu este deloc exclus să-l contamineze şi pe Marius Deca, deşi dăunează la imagine, că de performanţă nu poate fi vorba. Dincolo de umorul involuntar de situaţie se poate spune că la Prefectura Dolj a învins „stabilitatea”. Fiindcă toate mergeau şnur. A venit temporar ca prefect Elena Costea, urmată de Marius Deca, tot temporar. Care după ce a auzit în anturajul cui s-a aflat la Bucureşti Eugen Marinescu ar fi riscant să-l perturbe cu ceva, să-l trimită la vreo reevaluare firească, în afara unei invitaţii la un ceai bine rostuit, care întreţine tenul şi nu forţează „pitpalacul”. Eugen Marinescu nu este doar directorul Direcţiei de verificare a legalităţii actelor din Prefectura Dolj, tatăl tuturor afacerilor cu terenurile agricole, prin hotărâri ale Comisiei judeţene abilitate, ci şi martor de ocazie, când i se cere, poate gratuit, poate negratuit, şi într-un litigiu al fostului prefect cu „Cuvântul Libertăţii” a povestit în instanţă despre tristeţea copleşitoare a acestuia când se scria despre el în ziar. Pentru a fi mai convingător, a găsit şi un stradal, care a bălmăjit că servea cafeaua în anturajul celor doi şi într-adevăr erau trişti şi aveau mâncărimi la limbă. Anterior, chemase în judecată „Cuvântul Libertăţii” şi Eugen Marinescu. Cum în absenţa ăstuia se făcuseră alte aranjamente la nivelul Direcţiei de verificare a legalităţii actelor din Prefectura Dolj, revenirea lui încurcă socotelile. Pe cale de consecinţă, pentru a nu ne mai lungi cu vorba, Marius Deca nu va putea săvârşi vreun gest care să-l supere pe Mogoş „cel isteţ”. Din motivele enunţate. Linie directă cu Mihai Voicu, deşi pe deputatul liberal şi ministru pentru Relaţia cu Parlamentul îl interesează Eugen Marinescu exact cât îl interesează cum e vremea pe Himalaya. Oricum, bine că a venit Eugen Marinescu acasă. Era plictiseală mare şi, vorba lui Dan Lupescu, Palatul Administrativ ar putea fi afectat de un eventual cutremur.

5 COMENTARII

  1. maestre, tot uiti sa ne spui cum s-a finalizat dosarul in care ai fost dat in judecata de marinescu.Iti este cumva rusinica la obrajor?

  2. nu iti face griji de venirea stalpului la Prefectura ca si Basescu daca vine,nimeni nu iti mai ia inapoi padurea de la Melinesti agonisita cu atata truda.Ce sa mai zic de hectarele de la staiunea Isalnita…!!

  3. Sa reintors “greu de ucis seria 5” cu Marinescu in locul lui Bruce Willis .
    Maestre ,trebuie sa recunosti ca te plictiseai fara el.

  4. Maestre,nu ne spui nimic despre procesul pe care l-ai avut cu “stalpul” Prefecturii sau iti este rusinica la obrajor despre cum s-a terminat…?!Apropos de stalp,nu iti face griji ca se intoarce,ca nici daca se intoarce Basescu la Prefectura nimeni nu iti mai poate lua hectarele de la Isalnita agonisite cu atata truda juridica, ca de padurea de la Melinesti ce sa mai zic,ma ia si durerea de cap…!!

Comments are closed.