Regal gastronomic la Craiova

0
90

La Hotelul “Ramada” din Craiova a avut loc, pe 30 noiembrie, un adevărat Regal gastronomic. Şi-au prezentat produsele bucătari din 11 ţări est – europene, zona balcanică fiind foarte bine reprezentată. Municipalitatea craioveană a fost prezentă, primarul Craiovei având şi un discurs, după ce a vizitat standurile.   Liceul de Industrie Alimentară (LIA), partener în proiect, nu şi-a desminţit menirea : ceea de a crea specialişti în domeniu.

 Mulţi vizitatori , realmente o afluenţă de public,  la acest festival gastronomic, unde  cei mai buni specialişti din domeniu şi-au expus virtuţile. “Este un eveniment fără precedent în România, iar municipiiliul Craiova merită toate laudele. Partenerul nostru, LIA, merită toată consideraţia. Acolo, ştiu din ceea ce am aflat, se nasc specialişti. Ne dorim să promovăm produsele româneşti “, a precizat Cezar Ioan, organizator al evenimentului. Despre contribuţia LIA ne-a vorbit, la început, prof. Daniela Romee, director  adjunct al instituţiei de învăţământ preuniversitar : “Suntem onoraţi de acest proiect şi se dovedeşte că parteneriatul comunitate, elevi, părinţi , mediul de afaceri este cât se poate de viabil. Avem colaborare cu restaurante de top ale Craiovei” . De asemenea, directorul de la LIA, prof. Laura Vasile, a menţionat : “Este ceva senzaniol, iar liceul nostru şi-a dovedit valoarea. Mergem pe crearea de specialişti, pe care vrem să-i păstrăm în ţara noastră”. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat . “Este un megaproiect, care urmăreşte mai multe paliere, dezvoltarea turismului făcând parte din viaţa Craiovei, ceea ce s-a şi dovedit, iar bucătăriile tradiţionale din ţările prezente vor face parte din meniurile restaurantelor. Ar fi primul palier. Cel de-al doilea se referă la instruirea elevilor de la LIA”.

Specialităţi cu gust

Bucătăriile tradiţionale, din fiecare ţară prezentă, s-au etalat. Am luat legătura cu doi dintre reprezentanţii acestora. “Am venit cu tot ce avem mai bun. Suntem împreună cu restaurantul “Epoca”, unul care ne promovează produsele, având meniu de acest sens”, a spus Venera Popescu, preşedinte a Filialei Dolj a Asociaţiei Macedonenilor din România. “Promovăm tot timpul cultura poloneză. România ne-a fost tot timpul prietenă. Ştim cum ne-a ajutat în anul 1939, mai ales Craiova. Îi invităm pe toţi să guste din preparatele noastre” –   Magdalena Filary, coordonatoarea Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză, din cadrul Universităţii din Craiova. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *