Teatrul „Colibri” vă așteaptă cu povești de vacanță

0
297

Începutul lunii noiembrie aduce la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” spectacole în fiecare zi! Pe lângă cele obișnuite, din week-end, cei mici – aflați în vacanță – sunt invitați, săptămâna viitoare, la spectacole-atelier și la alte reprezentații, iar cei care nu s-au plimbat niciodată cu „Autobuzul cu păpuși” vor avea ocazia să călătorească alături de celebrele personaje din schiţele lui I. L. Caragiale, Bubico şi Dl Goe.

Astăzi, 1 noiembrie, la ora 18,00, este programată reprezentaţia „Sarea în bucate”, după Petre Ispirescu, scenariul şi regia Valentin Dobrescu, scenografia Mihai Pastramagiu, muzica Alin Macovei-Moraru. În distribuţie îi regăsim pe actorii Ionica Dobrescu, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Iulia Cârstea, Cosmin Dolea, Mugur Prisăcaru și Daniel Mirea. Cu acest spectacol Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” onorează, totodată, aniversarea a 60 de ani de existență a Radio România Oltenia Craiova.

Ziua de duminică, 2 noiembrie, va începe la Teatrul „Colibri”, la ora 11.00, cu „Jocuri magice”, un spectacol interactiv despre prietenie şi valorile ei. Toate acestea sunt aduse în faţa copiilor, părinţilor şi bunicilor de actorii Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Emanuel Popescu. Regizorul spectacolului este Titus Jukov, iar scenografia este o creaţie semnată Vladimir Cantor. Înainte de spectacole, copiii se pot bucura din nou, în Sala studio a teatrului, de jucăriile din lemn oferite de magazinul Bebeti din Craiova.

Mai norocoși, copiii din învățământul primar și cei de grădiniță pot veni la spectacole și în vacanța pe care o au între 1 și 9 noiembrie. Luni şi miercuri, 3 și 5 noiembrie, în Sala studio, de la ora 11.00, vor vedea „Cheiţa fermecată”, spectacol-atelier realizat de Rodica Prisăcaru în colaborare cu actorul Mugur Prisăcaru, ce deschide publicului poarta spre universul magic al păpuşilor care dau grai poveştilor la teatru. Micii spectatori află că sunt mari povestitori, îşi întâlnesc personajele preferate din reprezentaţii precum „Fata babei şi fata moşneagului” sau „Punguţa cu doi bani”, descoperă tehnici de mânuire şi tipuri de păpuşi.

Marţi şi joi, 4 şi 6 noiembrie, se va pune în mişcare „Autobuzul cu păpuşi”, de data aceasta pentru copiii care nu s-au plimbat niciodată cu el şi nici nu au văzut spectacolul „La bulivar, birjar! La bulivar!”. Vor face călătoria prin Craiova, alături de celebrele personaje din schiţele lui I.L. Caragiale, Bubico şi Dl Goe, copii de la Clubul Piticilor, Clubul Soroptimist Internaţional Craiova şi elevi din comuna Cârcea, în baza parteneriatelor semnate cu Teatrul „Colibri”. Reprezentaţia „La bulivar, birjar! La bulivar!” este o adaptare de Daniel Mirea, cu actorii Alla Cebotari, Emanuel Popescu, Alis Ianoş, Adriana Ioncu, Oana Stancu, Ionica Dobrescu, Iulia Cârstea și Daniel Mirea. Pentru aceste reprezentații prețul biletului este 4 lei/persoană.