Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a anunţat că în noul an şcolar 2012-2013, un număr de 3.517 elevi doljeni vor începe clasa pregătitoare, pentru aceştia fiind previzionate 204 clase. Având în vedere faptul că nu toate cele 204 clase pot fi constituite cu un număr mediu de elevi, în anumite situaţii în care predarea se va face în regim simultan. Clasa pregătitoare va fi organizată în 218 clădiri. Toate unităţile şcolare în care se va şcolariza clasa pregătitoare au încheiat contracte pentru achiziţionare de mobilier specific, astfel că 14 unităţi au terminat acest proces, 77% au achiziţionat 385 de seturi de mobilier ce au fost livrate până vineri 31 august, iar 19 unităţi au termenul de livrare între 1 şi 7 septembrie.
“Pentru clasa pregătitoare, este necesară pregătirea a 251 de cadre didactice privind specificul acestui tip de elevi. Pentru formarea acestora au fost construite cinci centre în care îşi desfăşoară activitatea cinci formatori acreditaţi de MECTS, iar acest proces se va finaliza până la 7 septembrie în cadrul proiectului <<Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I – IV>>, a declarat Luminiţa Popescu, inspector general adjunct în cadrul ISJ Dolj.
“96% din unităţile de învăţământ din judeţ au finalizat lucrările de igienizare”
Prefectura judeţului Dolj a emis un ordin prin care echipe mixte formate din inspectori şi reprezentanţi prefecturii au demarat o acţiune de verificare a tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ.
“De menţionat că în 96% din unităţile de învăţământ din judeţ au finalizat lucrările de igienizare, termenul de finalizare fiind peste o săptămână. De asemenea, au fost amenajate spaţiile de depozitare a produselor lactate şi de panificaţie, precum şi a celor de servit masa, dar există şi unităţi care nu au spaţii de depozitare special amenajate conform legislaţiei în vigoare, consiliile locale urmând să găsească soluţii în acest sens. Deşi un număr mare de clădiri destinate învăţământului nu deţin astfel de autorizaţii, acestea nu mai sunt destinate procesului instructiv-educativ efectiv, pentru că odată cu punerea la dispoziţie a microbuzelor, a fost posibil ca elevii să înveţe în clădiri salubre, astfel că 85% din elevii care vor frecventa cursurile anului şcolar 2012-2013 vor studia în spaţii autorizate din punct de vedere igienico-sanitar. Motivele pentru care nu toate unităţile de învăţământ au autorizaţii sanitare de funcţionare sunt fie lipsa apei potabile şi a sistemelor de apă şi canalizare în localităţile rurale, fie cauzate de faptul că şcoala şi grădiniţa funcţionează în aceeaşi clădire şi nu au circuite separate”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural.
Luminiţa Popescu, inspector şcolar general adjunct:
“În ceea ce priveşte starea locurilor destinate procesului de învăţământ la început de an şcolar, în toate cele 186 de unităţi de învăţământ din Dolj au fost efectuate lucrări de renovare, modernizare, reparaţii capitale, reparaţii curente şi igienizări, proporţional cu resursele financiare care au fost alocate prin hotărâri de guvern sau din fonduri ale consiliilor locale, consiliului judeţean sau fonduri proprii”, a mai spus inspectorul şcolar general adjunct Luminiţa Popescu.
Pacat ca nu sunt inspectate scolile si gradinitele din Dolj sa vada in ce stare deplorabila sunt si cum nu s au implicat vechii directori. Au stat toata vara suparati ,dar nu s-au deranjat sa lase ceva bun in urma lor..Ar trebui sa li se ia imdemnizatia de conducere.emul de conducere.
Comments are closed.