În comuna Pieleşti, s-a semnat contractul pentru execuţia celui mai important proiect de infrastructură rutieră, accesat de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, în valoare de peste 60 de milioane de euro, fonduri europene, cofinanţarea CJ Dolj fiind de 2%. Este vorba de reabilitarea DJ 641, în lungime de 45 km, care va traversa comunele Mischii, Gherceşti, Robăneşti, Drăgoteşti, Teslui, până la limita cu judeţul Olt. Primul strat de asfalt în zonă a fost turnat în 1977. La eveniment au participat primarii localităţilor aflate de-a lungul drumului amintit.
Sunt lucrări complexe care vor fi executate de-a lungul şoselei : 57 de podeţe, 12 poduri, reabilitarea a 80 km de trotuare, 76 de staţii de autobuz, lucrări de consolidare a unor zone, un pod peste râul Teslui, care, când sunt precipitaţii abundente, îşi iese din matcă, etc. “Este cel mai important proiect al CJ Dolj. După apariţia proiectelor europene prin fondul de coeziune, judeţul nostru a fost primul din ţară care a depus cererea de finanţare. A fost o întreagă epopee până la semnarea contractului, multe amânări, contestaţii, etc. , dar , iată, că s-a realizat. Durata de execuţie este de 30 de luni. În ultimii ani, am reabilitat peste 300 km de drumuri în judeţ şi vom continua. Este un proiect care va ajuta comunităţile locale din zonă, de aceea sunt prezenţi şi primarii celor cinci comune. Avem încredere că totul va decurge conform proiectului, lucrările propriu-zise urmând să înceapă în câteva zile, după cum stabileşte constructorul care a câştigat licitaţia “, a precizat Cosmin Vasile, preşedintele CJ Dolj.
Firmă cu experienţă
Firma executantă este General Trust Argeş, cu mare experienţă în domeniu. “Avem lucrări de acest gen în sudul României, dar în Dolj este prima. Este o provocare şi pentru noi. Avem peste 550 de angajaţi şi mai multe baze de producţie. Şantierul va fi unul dinamic şi vom avea numărul necesar de utilaje. accesarea fondurilor europene este o prioritate pentru noi, deoarece ne dă o anumită stabilitate financiară. Suntem convinşi că ne vom încadra în termenul de execuţie”, a menţionat Valeriu Mihăilescu, director – adjunct al firmei constructoare.
Primari mulţumiţi
După cum am mai amintit, este un proiect benefic pentru întreaga zonă . “Suntem pregătiţi pentru orice. Am luat în calcul, dacă este nevoie, şi deschiderea unor drumuri ocolitoare. O astfel de lucrare nu s-a mai realizat din 1977, când a fost turnat primul strat de asfalt”, a precizat Rela Filip, primarul comunei Pieleşti, localitatea aflată aproximativ la jumătatea drumului. La rândul său, Ionuţ Ştefănescu, primarul din Robăneşti, a declarat : “Investiţia în infrastructură este principalul obiectiv, deoarece aşa cresc şi investiţiile, din toate domeniile, în comunităţi. Suntem încântaţi de reabilitarea acestui drum şi vom acorda tot sprijinul”.