Bălgrădean – A fost titularul postului de portar şi căpitanul echipei în sezonul regulat. A dat siguranţă, nu a comis erori majore. A părăsit echipa în iarnă, lăsând un gol foarte greu de umplut de Straton şi puştii de la „satelit”. A contribuit apoi la salvarea de la retrogradare a Concordiei Chiajna.
Straton – A apărat în Cupa României şi Cupa Ligii, iar de când a plecat Bălgrădean a fost titular, până când s-a accidentat. Destul de nesigur, a avut câteva meciuri în care a greşit decisiv. Nu se poate spune că echipa are un portar sigur dacă va rămâne cu Straton în poartă.
Popescu – Titular în ultimele şapte etape, după accidentarea lui Straton, juniorul s-a descurcat onorabil. A început în forţă, cu două meciuri fără gol primit şi un penalty apărat.
Achim – La al doilea sezon la Universitatea, fundaşul dreapta nu a confirmat. Centrările sale au fost la fel de rare precum golurile lui Măzărache. Un campionat prost încheiat de Achim dezastruos, cu o eliminare la Cluj care a însemnat pierderea cupelor europene. În doi ani nu are niciun assist şi niciun gol pentru Universitatea şi probabil nu-l vom mai vedea prin Bănie.
Dumitraş – Nu a fost mult peste Achim. A fost folosit pe mai multe posturi: fundaş dreapta, stoper, fundaş stânga şi la închidere, dar mai degrabă din lipsă de soluţii, nu pentru polivalenţa sa. Rămâne memorabil golul marcat la Cluj, în ultimul minut, care a adus victoria. La început şi la final de sezon a fost accidentat. Postul de fundaş dreapta rămâne descoperit la Universitatea.
Acka – A făcut un sezon bun, dar din păcate a suferit câteva accidentări destul de grave, lipsind o perioadă, inclusiv în cea în care echipa a pierdut play-off-ul. Nu a făcut erori majore, a fost probabil cel mai bun stoper din acest sezon. A reuşit şi un gol, în partida de acasă cu Botoşaniul.
Iliev – Un catalizator, un factor de echilibru în vestiar, un profesionist adevărat, veteranul bulgar a fost un exemplu pentru colegii săi. S-a sacrificat de multe ori pentru echipă, jucând şi accidentat. Ca joc, bulgarul este însă mult sub potenţialul din prima sa aventură la Craiova şi probabil nu va mai continua, decât dacă nu cumva acceptă postul de antrenor secund. A fost eroul meciului cu Iaşi, 3-2, în care a intrat în partea secundă, trecându-şi în cont un assist şi golul victoriei.
Popov – Adus pentru a-l înlocui pe Frăsinescu, a fost peste acesta, dar parcă nu tocmai ce se aştepta. La fel ca Iliev, este un profesionist desăvârşit, dă totul pentru echipă, a jucat şi stoper şi în banda dreaptă. A marcat un gol, la Botoşani. Şi el a fost bântuit de accidentări, care i-au afectat şi randamentul. Probabil va rămâne şi pentru sezonul următor.
Kay – În prima parte a sezonului prinsese o formă bună, a marcat un gol, la Chiajna, dar apoi s-a accidentat, a piedut pregătirea de iarnă, iar finalul de campionat a fost dezastruos. A greşit la Ploieşti, unde a fost şi eliminat, apoi l-a bătut pe Băluţă şi probabil şi-a semnat plecarea de la Craiova.
Izvoranu – Luat în calcul doar ca al patrulea stoper, „Izvo” a fost utilizat însă mai mult decât se credea în condiţiile în care toţi colegii de post s-au accidentat pe parcursul campionatului. El însuşi a suferit o operaţie, care l-a făcut să rateze aproape tot sezonul regulat şi care a determinat aducerea lui Iliev. A avut două meciuri foarte proaste, cu Viitorul, în tur, şi FC Botoşani, în play-out, ambele acasă. S-a despărţit de Universitatea cu şapte etape înaintea finalului de sezon.
Vătăjelu – Un sezon mult mai slab ca precedentul, în care fusese declarat de suporteri MVP. Chiar dacă a fost în lotul divizionar în turneul din Antalya, evoluţiile din play-out nu i-au făcut loc măcar în lotul lărgit pentru Euro. Posedă calităţi indiscutabile, dribling bun, centrează foarte bine şi chiar un şut bun. Nu se apără însă la fel de bine, uneori se complică şi îşi pune echipa în pericol. Este totuşi unul dintre golgheterii echipei, cu cele patru goluri marcate, el fiind şi executantul loviturilor de pedeapsă la Craiova. A surprins negativ prin declaraţia din iarnă, din care reieşea că-şi dorea să plece la Steaua.
Băluţă – Nu a crescut deloc faţă de campionatul trecut. Toată lumea se aştepta să devină titular indiscutabil, să devină unul dintre liderii echipei, fiind şi localnic. A marcat câteva goluri, dar evoluţiile sale au fost mai degrabă modeste. Doar finalul se sezon destul de bun şi faptul că este încă tânăr şi din Craiova îi conferă şanse de a rămâne în continuare la Universitatea.
Zlatinski – A fost adus ca înlocuitor pentru Brandan, dar numai în 2016 a fost cu adevărat un lider şi un jucător foarte important pentru Universitatea. În prima perioadă la Craiova s-a văzut că a ratat pregătirea de vară, poate a avut nevoie şi de un timp de acomodare. Ca şi restul bulgarilor, a dat dovadă de implicare totală, de profesionism, iar în play-out a şi preluat banderola de căpitan. A marcat două goluri, unul fiind premiat de fani drept cel mai frumos al sezonului. Ar fi un câştig dacă rămâne şi în campionatul următor.
Mateiu – A fost cel mai bun jucător al echipei în sezonul regulat, dar, din păcate a pierdut restul campionatului, din cauza unei accidentări. A revenit pe final, dar nu la acelaşi potenţial. A fost subiectul unui transfer la Steaua, probabil că şi-l dorea cum şi acum se pare că negociază pentru a pleca. Totodată, a fost suspendat de club, alături de Hergheligiu, pentru o escapadă bahică.
Madson – Un sezon slab pentru brazilian. În prima parte a campionatului a fost mai mult accidentat, iar când a revenit a făcut meciuri foarte modeste. Nu a marcat niciun gol. În ultima parte a play-out-ului a avut evoluţii bune, încheiate însă de o nouă accidentare, la Cluj, care pare destul de gravă.
Bancu – A fost declarat de suporteri cel mai bun jucător al sezonului recent încheiat. În sezonul regulat nu a avut constanţă, deşi a avut câteva partide în care a ieşit în evidenţă, precum derby-ul cu Dinamo. În play-out a fost un jucător cu adevărat important. A fost printre cei care a spus „nu” răspicat unui transfer la Steaua, iar acest lucru l-a şi apropiat mai mult de fani, dincolo de faptul că şi-a rupt piciorul jucând pentru Craiova. Ar trebui să fie un jucător de bază şi un potenţial tricolor din stagiunea următoare. A jucat mijlocaş de bandă, dar uneori şi în centru, uneori a fost retras fundaş stânga, iar în meciul de Cupă de la Bacău a evoluat chiar fundaş central. Are cele mai multe asisst-uri dintre jucătorii Craiovei.
Ivan – „Perla” Craiovei a avut un campionat care l-a impus drept cel mai ofertat tânăr jucător român, transferul său, la Steaua sau la cluburi de „afară”, fiind foarte mediatizat. Şi-a atras simpatia fanilor după refuzul de a semna cu Steaua, deşi oficialii clubului din Bănie se înţeleseseră cu Gigi Becali. Fiind un jucător tânăr (şi-a terminat abia în vara aceasta junioratul), a avut oscilaţii de formă, alternând partide foarte bune cu unele mai slabe, poate şi din cauza presiunii puse pe umerii săi, el tramsformându-se brusc în vedeta echipei. Din păcate, nu a prins finalul de campionat, fiind convocat pentru turneul naţionalei în Italia, pierzând în acelaşi timp şi lotul de 23 pentru Euro, dar şi ultimele meciuri de campionat, în care putea ajuta echipa să prindă o cupă europeană. A înscris şapte goluri, unele foarte spectaculoase, dar a mai scos alte trei penalty-uri şi a oferit câteva pase de gol. Rămâne primul jucător pe lista de transferuri, clubul putând obţine o sumă importantă din vânzarea sa.
Nuno Rocha – Este golgheterul echipei, dar nu se poate spune că a avut un sezon reuşit. S-a zbătut mult, dar nu are niciun fel de viziune, parcă şi-a pierdut şi din tehnică. Apare la finalizare, dar nu poate marca de la mai mult de zece metri de poartă, are un şut anemic.
Bawab – A evoluat doar în sezonul regulat pentru Universitatea, fiind îndepărtat din cauza salariului. N-a făcut un sezon regulat pe măsura aşteptărilor, dar nici nu a dezamăgit, înscriind trei goluri şi oferind alte patru pase de gol. Prestaţia din partida cu Dinamo a fost una la înălţime.
Hergheligiu – În sezonul trecut a fost „arma secretă”, a intrat bine de pe bancă în mai multe meciuri, dar şi el a avut un campionat sub aşteptări. În prima parte a campionatului nu a contat, ba chiar a mai avut şi unele contre cu fanii, deloc oportune. A marcat de patru ori pe final de play-out şi chiar goluri importante, parcă pentru a demonstra că merită să fie păstrat. Are execuţii de atacant, reia dintr-o bucată, dar pare periculos doar în meciurile cu adversari modeşti, când crezi că şi-a câştigat locul de titular, atunci dezamăgeşte.
Măzărache – Fiind om de bază la echipa-satelit în toamnă, a fost promovat la prima echipă, impresionând la început cu dăruirea sa, cu viteza remarcabilă. Numai că atacantul adus de la Liga a IV-a nu prea se descurcă defel cu mingea la picior, nu este material de prim eşalon sau cel puţin nu încă. A marcat un gol în campionat, la Severin, cu Pandurii şi a oferit alte două assist-uri, punctând şi în Cupa României, la Bacău.
Ferfelea – În vară, Felix Grigore vorbea despre el şi Curelea ca despre două „achiziţii importante”, cei doi „rebeli” fiind reprimiţi în lot. Mijlocaşul a arătat însă că este departe de ceea ce spunea şeful clubului despre el. Nu şi-a demonstrat calităţile, a ratat şi două penalty-uri importante, iar în 2016 nu s-a mai contat pe el. Se va despărţi în vară de Craiova, după ce în ultimii doi ani a fost mai mult exclus din lot.
Curelea – Este valabilă şi pentru el caracterizarea lui Ferfelea.
Petre – Este al treilea junior care şi-a făcut loc în lot, alături de Ivan şi Popescu. A avut apariţii sporadice, pe finaluri de meci, iar în ultima etapă a fost titular ca fundaş dreapta şi a avut o evoluţie bună. Dacă se pune la punct cu faza defensivă, obişnuindu-se cu jocul în linie şi mai capătă ceva forţă, poate candida pentru postul de fundaş dreapta, deşi el este mai degrabă un jucător ofensiv. Are dribling şi pasă, mai are de lucrat la capitolele viteză, şut şi forţă.
Surugiu – A fost adus în iarnă pentru echipa a doua, unde a avut evoluţii bune şi a fost cooptat în lot pentru ultimele trei partide. La ultimul joc a fost titular, a oferit un assist şi a ratat o mare ocazie. Este un jucător talentat, dar la 26 de ani trebuie să tragă serios pentru a mai avea o şansă de a rămâne la nivelul primei ligi.
Târnăcop – Folosit ca jolly-joker în sezonul trecut, a început actuala stagiune ca titular, dar forma sa a fost slabă şi s-a despărţit de echipă înainte de finalul lui 2015.
Juniori precum Burlacu, Hodea, Manea sau Ciocoteală au bifat doar debuturi în tricoul Ştiinţei.