Opt pelerinaje organizate de Centrul „Sfântul Nicodim” în această lună

0
231

Centrul de Pelerinaj „Sfântul Nicodim” din Craiova al Mitropoliei Olteniei va organiza, luna aceasta, mai multe pelerinaje la mănăstiri din România. Mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prilop (judeţul Hunedoara), Mănăstirile Lainici şi Polovragi (Gorj), Gura Motrului şi Strehaia, Vodiţa şi Topolniţa (Mehedinţi), Călui, Clocociov şi Brâncoveni (Olt), Cheia ( Prahova), Cernica (Ilfov), Hurezi, Bistriţa, Dintr-un Lemn (Vâlcea) sunt doar câteva dintre destinaţii. În funcţie de durată şi de distanţă, costul pelerinajelor se situează între 50 şi 165 de lei. Înscrieri se pot face la sediul Centrului de Pelerinaj (strada „Fraţii Buzeşti” nr. 10, Craiova) şi la numărul de telefon 0251.40.66.46. Hur

Primul pelerinaj este programat pentru data de 6 aprilie, la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara. „Luna aprilie va debuta cu cel mai frecvent pelerinaj al nostru, la Mănăstirea Prislop, ocazie cu care se va vizita şi Mănăstirea Lainici, la care vom adăuga în drum spre Craiova două mănăstiri gorjene, Vişina şi Strâmba – Jiu. În urma numărului crescut de solicitări, am considerat necesar să organizăm acest pelerinaj în fiecare lună, în prima sâmbătă”, a precizat părintele Sorin Dumitru, directorul Centrului de Pelerinaj „Sfântul Nicodim”.

A doua zi – duminică, 7 aprilie – credincioşii vor ajunge în oraşul Orşova, la Mănăstirea „Sfânta Ana”, trecând, la întoarcere, la Mănăstirile Gura Motrului şi Strehaia din judeţul Mehedinţi. Fiind duminică, vor pleca de dimineaţă, pentru a participa la slujba Sfintei Liturghii. Costul primului pelerinaj este de 80 de lei, iar la mănăstirile din judeţul Mehedinţi – 65 de lei.

Pe 11 aprilie, în ziua praznicului Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, va fi organizat un pelerinaj la Mănăstirea Cernica, din judeţul Ilfov, cu participare la slujba de hram săvârşită la sfântul lăcaş monahal. În aceeaşi zi se vor vizita Mănăstirea Samurcăşeşti şi Catedrala Episcopală din Râmnicu Vâlcea, costul pelerinajului fiind de 100 de lei.

În data de 14 aprilie se va merge la mănăstiri din judeţul Olt: Călui, Clocociov şi Brâncoveni, preţul biletului fiind de 50 de lei. În zilele de 13 şi 14 aprilie se va pleca în pelerinaj la mănăstirile Cheia (Prahova), Viforâta şi Dealu (Dâmboviţa), Mănăstirea Cernica (Ilfov), Mănăstirea „Radu Vodă” şi Catedrala Patriarhală, la preţul de 165 de lei.

În zilele de 20 şi 21 aprilie va fi organizat un pelerinaj la mănăstirile Baziaş, Zlatiţa, Cusici, Călugăra, Bogâltin  – judeţul Caraş Severin, mănăstirile Vodiţa  şi Topolniţa din Mehedinţi, costul pelerinajului fiind de 160 de lei. Pe 27 aprilie se au în vedere Mănăstirea Frăsinei şi Mănăstirea Dintr-un Lemn din judeţul Vâlcea, preţul pelerinajului fiind de 60 de lei.

Ultimul pelerinaj al lunii, pe 28 aprilie, va avea loc la Mănăstirile Hurezi, Bistriţa, Dintr-un Lemn (Vâlcea) şi Mănăstirea Polovragi (Gorj), cu participare la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Hurezi, costul fiind de 70 de lei.