Mărul “dispare” de pe băncile elevilor doljeni

0
53

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a reziliat contractul cu societatea care furnizează merele pentru cei peste 52.000 de elevi, beneficiari ai Programului “Cornul şi Laptele”, administraţia judeţeană solicitând, totodată, penalităţi în valoare de 225.000 lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce a reziliat contractul cu societatea Bampan Impex SRL din Turda, care furniza mere în cadrul Programului “Cornul şi Laptele”. “Am luat hotărârea să reziliem contractul pe care l-am avut cu societatea care asigura şi furniza mere pentru 52.655 de elevi din judeţul Dolj. S-au constatat foarte multe întârzieri în livrarea produsului, diferenţe de livrare în minus faţă de numărul de elevi, uneori erau distribuite cantităţi de mere alterate”, a declarat Prioteasa.

Şeful administraţiei judeţene a explicat că la CJ Dolj au fost primite mai multe adrese din partea conducerilor mai multor unităţi şcolare, care au semnalat calitatea slabă a produselor şi a serviciilor. “Am primit adrese de la diverse unităţi de învăţământ, multe dintre acestea de prestigiu din Craiova, prin care ni se aducea la cunoştinţă că sunt nemulţumite de modul în care se asigura acest produs. La un moment dat, reprezentanţii societăţii din Turda ne-au spus că au semnat un contract cu o societate din Polonia şi că vor aduce mere mai mari decât cele specificate prin caietul de sarcini. Noi am reziliat însă contractul şi nu am mai permis nici o diligenţă pe care societatea din Turda le făcea”, a mai precizat preşedintele CJ Dolj.

Acesta a afirmat că societatea Bampan Impex SRL va trebui să plătească penalităţi de 225.000 lei pentru “neexecutarea contractului”. “Societatea nu a atacat încă această reziliere, dar nu am nici un dubiu că o va ataca. În aceste condiţii, noi nu îi vom elibera în nici un caz certificate de bună purtare, iar aceştia nu se vor putea prezenta niciodată nici la noi, nici în altă parte la o licitaţie. În felul acesta, mai asanăm o serie de oameni care vin şi nu încearcă decât să profite”, a conchis preşedintele CJ Dolj.

Societatea Bampan Impex SRL Turda a câştigat licitaţia pentru furnizarea pe trei sectoare a merelor pentru Programul “Laptele şi Cornul”. Valoarea totală a contractului semnat de CJ Dolj cu societatea din Turda se ridică la 1,1 milioane de lei, Consiliul Judeţean decontând până acum 468.000 lei.