Comuna Ghidici este una dintre cele mai bune comune, de pe malul Dunării, într-o Luncă în care se pot dezvolta tot felul de proiecte, în majoritate cu proiecţie europeană, care pot aduce fonduri pentru localitate. Administraţia publică locală nu stă cu mâinile în sân şi accesează tot ce poate fi posibil pentru dezvoltarea localităţii. Primarul Constantin Tache este cel mai în măsură să vorbească despre comună.
Este, la aproximativ 90 de km de Craiova, se află într-o zonă- Lunca Dunării, protejată de lege, făcând parte din arie protejată – dar are multe posibilităţi de dezvoltare, cu proiecte europene. Vorbim de comuna Ghidici. Cel mai bine ne spune primarul Constantin Tache: „Pentru acest an avem foarte multe proiecte pe care le dorim puse în aplicare. Unul dintre ele se referă la reabilitarea drumurilor agricole şi de acces spre zona eco-turistică, în valoare de un milion de euro. De asemenea, putem vorbi şi de un program de modernizare a străzilor rurale, în lungime de 4 km, ultima etapă, din totalul de 17 km, cu un cuantum de un milion de euro. Avem în vedere şi amenajarea unui complex sportiv, de 200.000 de euro. Dar, şi din bugetul local am alocat bani pentru modernizare. Astfel, vom extinde iluminatul public, supravegherea video, toaletarea localităţii (tăiere de arbori, refacere trotiare, etc.). Nu mai spun că, până acum, avem şase cereri depuse pentru realizarea de solarii, conform ajutorului de „minimis”, de 3.000 de euro, acordat de Guvernul României”.
O aşteptare plină de speranţe
Comuna Ghidici este la un singur pas de a deveni una dintre localităţile faimoase ale României, din mediul rural. „Cred că începutul l-am făcut anul trecut, când s-a înfiinţat o societate agricolă, haideţi să spunem ceva asemănător cu foste CAP-uri, în care deţinătorii de terenuri agricole s-au strâns, au pus banii laolaltă, lucrează împreună şi speră să obţină rezultate de peste mai mult de 3.000 de ha., din Ghidici, Piscu Vechi, Seaca de Cîmp. Dar, din altă parte ar putea veni beneficiul. În luna decembrie a anului trecut, am fost în Spania, în regiunea Malaga – Almeria, şi vrem să dezvoltăm un parteneriat cu producătorii din acea zonă. Comunitatea de acolo are 32.000 ha în exploatare şi reprezentanţii lor vor să-şi extindă afacerea. Spaniolii îşi doresc să nu mai aibă timpi morţi în activitate, şi au intenţia de-a dezvolta trei depozite în România, unul dintre ele fiind sigur în Dolj, noi sperând să fie aici. Îi aşteptăm cât de curând , deiarece şi vremea s-a îmbunătăţit”, a mai precizat Constantin Tache.