Preşedintele PSD Craiova Mihai Fifor: „Noul Cod al Muncii va duce la concedieri masive”

8
2093
Mihai Fifor

Anunţul premierului Emil Boc de asumare a răspunderii pe noul Cod al Muncii a stârnit un val de nemulţumiri, liderii politici ai USL anunţând deja că opoziţia va depune moţiune de cenzură. Preşedintele PSD Craiova, fostul secretar de stal la MAI, Mihai Fifor, consideră că actul legislativ trimis în Parlament deja să fie supus procedurii de asumare a răspunderii „este încă o tentativă a Guvernului Băsescu – Boc de a eluda instituţiile democratice ale statului prin asumarea răspunderii pe o lege atât de importantă, încă o încercare de a trece peste Parlament şi dezbaterea parlamentară, încercând să impună un text de lege care întoarce România în domeniul legislaţiei muncii din anii 1930 ai secolului trecut”.

Pesediştii cred că dincolo de eludarea Parlamentului se propune trecerea unui text de lege care nu a fost dezbătut nici de parlamentari dar nici cu marile Confederaţii Sindicale. „Nu a exista nici o urmă de dialog social între Guvern şi reprezentanţii celor care în ultimă instanţă vor fi afectaţi de acest Cod al Muncii. Ideea susţinută de Guvernul Boc că nu sunt locuri de muncă din cauza vechiului Cod al Muncii este o mare minciună. În realitate nu avem locuri de muncă din cel puţin două cauze majore: Guvernul a concediat masiv sute de mii de oameni, în doi ani de guvernare pierzându-se 637.00 de locuri de muncă şi nu ajută deloc mediul economic să preia din şomeri şi să mărească numărul de contributori. În plus acordul cu FMI aduce şi mai mult şomaj, iar programul guvernului nu ajută bugetul şi nici economia”, a declarat Mihai Fifor.

USL are soluţii pentru crearea unor noi locuri de muncă

Preşedintele social-democraţilor craioveni a explicat de ce USL militează pentru reluarea dialogului social. „Semnarea unui acord cu sindicatele şi patronatele este o dovadă de normalitate într-o ţară în acre actorii politici trebuie să ţină cont de voinţa celor pe care îi reprezintă şi a celor care i-a votat. Important este faptul că soluţii pentru crearea unor noi locuri de muncă există şi propunem soluţii cum ar fi: deblocarea posturilor pentru tinerii absolvenţi; reducerea graduală a CAS cu 10%, încă din 2011; scutiri de taxe pentru noii angajaţi (zero contribuţii, pentru noi locuri de muncă, pentru o perioadă determinată); plata datoriilor statului către firmele private (datorii mai vechi de 60 de zile vor fi plătite sau compensate); TVA plătit la încasare şi nu la facturare; rambursarea TVA pentru proiecte de finanţate din fonduri europene, imediat după cereri (şi nu la final); deblocarea absorbţiei de fonduri europene (acum au intrat în economie doar 2%). POSDRU poate deveni unul din cei mai mari angajatori ai României pentru următorii ani”, a mai spus Mihai Fifor. Subvenţiile pentru agricultură ar aduce alte locuri de muncă, ca şi reducerea parafiscalităţii şi facilităţile de creditare subvenţionate pentru IMM-uri.

„Locurile de muncă trebuie să crească pentru ca economia să repornească”

Fostul secretar de stal la MAI, Mihai Fifor, se aşteaptă la o creştere a concedierilor în perioada următoare, dacă noul Cod al Muncii va fi asumat. „Noul Cod al Muncii nu va afecta numai locuitorii judeţului Dolj ci va afecta peste patru milioane de angajaţi şi nu numai din sistemul bugetar. Este o chestiune falsă că prin noul Cod al Muncii se va diminua munca la negru şi se va reduce evaziunea fiscală. Desfiinţarea contractelor colective de muncă rezolvă o problemă a Guvernului Boc şi anume a concedierilor masive aşa cum s-a înţeles cu cei de la FMI. Nu putem fi de acord cu concedierile fără rost. Locurile de muncă trebuie să crească pentru ca economia să repornească. Sunt mai multe lucruri care îi va afecta implicit şi pe doljeni, este vorba de creşterea programului de muncă şi a zilelor de lucru, prelungirea perioade de probă pentru salariaţi, angajarea pe perioadă determinată până la 36 de luni, iniţial aceasta fiind de doar un an. Toate acestea crează un provizorat în piaţa muncii şi duc la nesiguranţă şi cred că este ultimul lucru de care are nevoie România în momentul de faţă. Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 31 ianuarie 2011, ne arată că acesta a crescut cu 1.732 de persoane, procentul de 9,83% la 31 ianuarie clasându-ne locul 7 în rândul judeţelor din ţară. Dacă noul Cod al Muncii va intra în vigoare lucrurile se vor înrăutăţii cu siguranţă”, a conchis Mihai Fifor.

8 COMENTARII

 1. Cantzare, faci un deserviciu partidului daca il tot promovezi pe dobitocul de Fifor!!!! Bun, deserviciu e si ca analfabetul de fiu mezin al tau, Radu, e presedinte al organizatiei de tineret PSD. In clasa a opta, Radu Cantzar nu a luat admiterea la liceul unde a dorit, in ciuda interventiilor taticului (au tras mult sa-i dea mult pe lucrari, dar nu s-a putut, erau ale unui analfabet). Apoi, cu pile, in timpul anului scolar, Raducu e mutat in Carol, acolo unde-i dorise sufletelul. Halal presedinte TSD

 2. Nu ti-a fost ma nenorocitule rusine cand ai auzit ca Traistaru la Calafat il da afara pe cel mai bun director de muzeu din Dolj,Parvan Alexandru ??????
  Ba tu crezi ca trupa lu Zgonea o sa te sustina pe tine la Primaria Craiova, pe tine un papa-lapte ,care ai mamaliga in gura ???
  Olguta Vasilescu este peste tine cu 1000 de clase din toate punctele de vedere , asta vede omul simplu , adica alegatorul .
  Gasca voastra va fi destructurata…asculta ce-ti spun eu .Atunci cand nu veti mai fi voi noi cei de la PDL vom putea colabora cu PSD. Pana atunci trageti-va pacatele cu pnl-isti .
  Baaai baiatule ,Parvan a intemeiat partidul la Calafat nu ca tine un venetic vremelnic ajuns la pSD in numele ciloniadei.
  Stii tu la ce ma refer ? MZO $$$$$ multe $$$

 3. Suparat sunt, Doamne, suparat!!!! Bai Servantes…te depasesti pe tine cu injuratul astazi…esti in forma de zile mari. ce se intampla? Te-au motivat mai bine, ca la inceput de luna, cei pe care ii ridici in slavi? Orice s-ar spune, iti faci treaba cu profesionalism si devotament asa ca meriti sa fii pe statul de plata. Bravo si la mai mare!

 4. Buca! Si tu cervantes! Nu am vazut la voi niciun contrargument viabil la cele spuse de Fifor. Nu ati facut altceva decat sa dati din clanta. Cu clanta o sa ramaneti! Sunt milioane de oameni in tara asta care au o gramada de greutati si daca ar vedea ce scrieti voi v-ar jupui de vii dar aveti norocul ca toti acesti oameni nu au acces la internet din cauza saraciei. Si legat de Parvan, fostul director al Muzeului din Calafat, cervantes, tie ti se pare normal ca un economist sa conduca o institutie de cultura? Fifor, trecand peste experienta lui administrativa, este om de cultura si este absolut firesc sa conduca Muzeul Olteniei. Nu-l plange tu pe un contabil care a fost dat afara de la conducerea unui muzeu.

 5. dle neica nimeni (adiere de vant) asta e declaratia ta ?
  Cred ca tu ai facut un copy-paste la declaratiile pesedistilor de vaza de la Bucuresti pe care ii vezi si tu seara la Gadea la emisiune .
  Te-am vazut prin cartiere incercand sa faci rht-ul praf ,nu stii sa legi o fraza care sa aiba priza la public.
  Tu crezi ca la psd-ul vostru crede cineva in tine ?
  Fata ta nu inspira incredere ci doar pupi-******** stii la cine .

 6. Bai Servantes si Magda Ciumac de la cabinetul Olgutei lasati atitudinea asta de factura peremista.Voi credeti ca aruncand cu laturi in cele patru puncte cardinale o veti scoate pe Olguta primar.Gresit.In ceea ce priveste trupa lui Zgonea iti dau un amanunt,toti sunt sociali democrati adevarati , nu facuti la apelul de seara.Toti in frunte cu Zgonea vor urma soarta partidului indiferent care va fii aceasta.In ceea ce priveste diferenta dintre Fifor si Olguta este numai de cateva STICLE.

Comments are closed.