Cristina Calangiu: „Cum să introduci în buget o cheltuială pentru care nu ai fonduri?”

1
428

Cristina Calangiu

„Regia Autonomă de Termoficare Craiova a introdus în bugetul de anul acesta, tichete de masă şi tichete-cadou, a căror valoare depăşeşte profitul estimat pentru anul 2011, mărind lista veşnicelor datorii ale unităţii”, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Craiova, Cristina Calangiu. Aceasta a spus că introducerea bonificaţiilor de către managerii unităţii reprezintă o măsură nesustenabilă de natură să atragă simpatia angajaţilor.

„Eu nu sunt împotriva acordării acestor bonuri, din contră, cred că oamenii au mare nevoie de ele, dar mă întreb cum poate o instituţie în care nu se produc aceşti bani, să prevadă acordarea lor. Cum poţi să introduci în buget o cheltuială pentru care tu nu ai fonduri? O mulţime de critici îndreptate spre Guvernul Tăriceanu pentru că a acordat sporuri şi tichete, în condiţiile în care existau totuşi fonduri, critci aduse de cei care acum ia o măsură asemănătoare, nesustenabilă în contextul actual. Managementul unităţii este orientat către obţinerea simpatiei angajaţilor, dar fără a avea capacitatea de a genera profituri şi de a acoperi aceste cheltuieli, fără a aduna şi mai multe datorii”, a declarat Cristina Calangiu.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului unităţii pe 2011, aprobat în ultima şedinţă de Consiliu Local, Regia Autonomă de Termoficare Craiova estimează că va cheltui 500.000 de euro pe bonuri. Angajaţii de la Termoficare vor primi lunar câte 21 de tichete de masă cu o valoare de 9,33 lei. La această sumă se adaugă tichetele-cadou pentru Paşte şi Crăciun, în valoare de 150 de lei.

1 COMENTARIU

Comments are closed.