Proiectul „Aleg sănătos!”, pentru tinerii doljeni

0
222

Asociaţia pentru Tineri „Streets” derulează, în perioada 13 iulie – 23 august, în Craiova şi Buşteni, proiectul „Aleg sănătos!”, parteneri fiind Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Dolj, Crucea Roşie Dolj şi Radio România Oltenia Craiova. Potrivit iniţiatorilor, motivele principale ale iniţierii proiectului sunt creşterea numărului de tineri supraponderali şi dezinteresul faţă  de sănătate.

„Scopul proiectului este de a promova unui stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor doljeni, iar obiectivele sunt creşterea cu 20% a gradului de informare a tinerilor despre importanţa mişcării, a alimentaţiei sănătoase şi dezvoltarea ofertei de activităţi integrate pentru 30 de tineri”, precizează preşedintele asociaţiei, Dorina Gruia.

Proiectul include ca activităţi principale o campanie de informare a tinerilor doljeni privind importanţa mişcării, a alimentaţiei sănătoase şi o tabără tematică pentru 30 de tineri pe durata a 5 zile. În tabără, tinerii vor participa la activităţi integrate – sportive, de recreere şi artistice şi la sesiuni de informare despre efectele benefice ale unui stil de viaţă sănătos. Pentru a participa la tabără, tinerii se pot înscrie în perioada 3-9 august  a.c., trimiţând o scrisoare de motivaţie la adresa asociatiastreets@yahoo.com.