Înscrieri la Concursul Naţional de Dramaturgie Yorick – „Valentin Nicolau”

0
221

Până pe data de 31 august, cei interesați pot trimite piese pentru a se înscrie la cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick – „Valentin Nicolau”. Evenimentul este organizat în memoria lui Valentin Nicolau – proprietarul grupului editorial „Nemira”, scriitor şi dramaturg, preşedinte-director general al Televiziunii Române în perioada 2002-2005 –, care anul trecut a făcut parte din juriul concursului și care s-a stins din viață în luna ianuarie a acestui an. Tema şi dimensiunile scrierilor sunt la alegere.

Juriul ediţiei este format din regizorul Victor Ioan Frunză, actorul George Ivaşcu, actorul George Costin, criticul de teatru Monica Andronescu şi redactorul-şef al editurii „Nemira”, Dana Ionescu. Concursul se va finaliza cu o Gală a Dramaturgiei Româneşti, care se va desfăşura în luna septembrie. Vor fi oferite trei premii și Premiul Yorick pentru cea mai bună piesă a anului, care va consta într-un spectacol-lectură şi în publicarea textului în volum.

Valentin Nicolau

Autorii sunt aşteptaţi să trimită piesele, într-un exemplar nesemnat, cu un motto scurt pe pagina de titlu, care va servi apoi drept element de identificare a autorului, la adresa monica.andronescu@nemira.ro. Nu se pot înscrie la concurs dramatizări, piese publicate sau reprezentate. Juriul va anunţa piesa câştigătoare pe 15 septembrie. Anul trecut, la concurs s-au înscris peste 70 de manuscrise, iar piesa câştigătoare a fost cea cu titlul „Morcovii sunt întotdeauna opţionali”.