De 1 Iunie, Teatrul „Colibri” îi invită pe copii la joacă în lumea poveștilor!

0
213

De ziua lor, copiii sunt așteptați la Teatrul „Colibri”, care organizează pentru ei o mulțime de evenimente. De la spectacole și o expoziție de desene la plimbări cu „Autobuzul cu păpuși” și chiar întâlniri cu Altețele Regale Principele Radu și Principele Nicolae ai României, toate le sunt dedicate cu ocazia zilei de 1 Iunie.

În week-end puteți călători prin oraș cu „Autobuzul cu păpuși”!

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” îi invită pe craioveni să călătorească în week-end cu „Autobuzul cu păpuși”, alături de celebrele personaje din schițele lui I. L. Caragiale, Bubico și Dl. Goe, reunite în spectacolul „La bulivar, birjar! La bulivar!”, adaptare de Daniel Mirea, și însuflețite de actorii Alla Cebotari, Emanuel Popescu, Alis Ianoș, Adriana Ioncu, Oana Stancu, Ionica Dobrescu, Iulia Cârstea și Daniel Mirea. Astăzi, 31 mai, autobuzul va pleca la ora 11.00, de la sediul Teatrului „Colibri” (Calea București nr. 65), iar duminică, 1 iunie – de la ora 18.00, din fața Centrului Multifuncțional Craiova (strada Târgului nr. 26).

Personajele preferate ale copiilor și-au găsit loc într-o expoziție de desene

Tot  astăzi, 31 mai, copiii sunt așteptați la teatru, începând cu ora 18.00, la spectacolul „Pinocchio”, după Carlo Collodi, după scenariul și în regia lui Cristian Pepino, scenografia Cristinei Pepino, pe muzica Dan Bălan. Ies la rampă Rodica Prisăcaru, Emanuel Popescu, Mugur Prisăcaru, Alla Cebotari, Oana Stancu, Iulia Cârstea și Adriana Ioncu.

Pe 1 iunie, dimineața, la 10.30, se va deschide Regatul Copilăriei prin expoziția „Personajul preferat”, cu deja celebrele cartoane colorate pe care cei mici au desenat ce i-a inspirat din spectacolele teatrului lor. La ora 11.00 vor intra în scenă „Prietenii Motanului Încălțat”, într-un spectacol de Iulia Cârstea, care semnează scenariul și regia și care joacă alături de actorii Daniel Mirea, Oana Stancu, Alis Ianoș și Emanuel Popescu. Scenografia este realizată de Eugenia Tărășescu-Jianu.

Principele Radu şi Principele Nicolae ai României aduc „Cărțile copilăriei”

La ora 15.30, devoratorii poveștilor sunt invitați la evenimentul de promovare a lecturii „Cărțile copilăriei”, alături de Altețele Regale Principele Radu și Principele Nicolae ai României. Evenimentul este organizat de Editura Curtea Veche Publishing, cu sprijinul Primăriei Craiova și Teatrului „Colibri”, și va avea loc la Centrul Multifuncțional Craiova. Colecția „Cărțile copilăriei” include repovestiri după volume consacrate din literatura universală, prezentate într-o formă atractivă şi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani. Până în acest moment, astfel de vizite au avut loc în peste 16 oraşe şi au atins cu mesajul lor aproximativ 10.000 de copiii. Pe lângă o discuție despre lectură și achiziționarea de cărți, craiovenii se vor putea bucura și de o sesiune de autografe oferită de Altețele Regale.

După ce vor răsfoi cărțile copilăriei, cei mici și părinții lor sunt poftiți „La joacă prin lumea poveștilor”, într-un spectacol coordonat de actrița Adriana Ioncu și realizat împreună cu Oana Stancu, Alis Ianoș, Emanuel Popescu și Eugen Nicola. Reprezentația va avea loc de la ora 17.00 și va fi urmată de călătoria cu „Autobuzul cu păpuși”.