Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, la Maastricht: „Un Cer Unic European ar însemna 15 minute de zbor mai puțin, la un zbor mediu de 2 ore”

0
286

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a fost prezent în aceste zile la Maastricht, în Olanda, la biroul EPP, unde  a explicat ce mult reprezintă “Cerul Unic European” pentru industria aviatică şi mai ales pentru cetăţenii europeni. „Un Cer Unic European ar însemna 15 minute de zbor mai puțin, la un zbor mediu de 2 ore. Consum redus de combustibil şi emisii mai mici de gaze. Acestea se vor reflecta în preţul biletelor şi confortul pasagerilor. În principiu, vocile care sunt împotrivă, vin din administraţiile naţionale pentru aviaţie, din partea de control de trafic. Se consideră că s-ar micşora numărul locurilor de muncă, s-ar mai pierde din privilegii. Nu există monopol nicăieri pe un serviciu, în UE, în afară de traficul aerian. Se colectează nişte taxe; la nivel de UE nu s-ar pierde bani, însă, prin schimbarea rutelor, unele state ar pierde, altele ar câştiga”, susţine Marian Jean Marinescu.

Marian Jean Marinescu

Programele Sateliţi sunt printre cele mai importante instrumente

Săptămănă plină pentru deputatul european. Marţi, 27 ianuarie, vicepreşedintele EPP, Marian Jean Marinescu a fost invitat ca și vorbitor la cea de-a VII-a Conferința Anuală pe Spaţiu, în calitate de membru al Comisiei ITRE și raportor al proiectului Galileo. Pentru cei care nu știu, Galileo este GPS-ul Europei. Marinescu susţine că în ceea ce privește ‪Programul Galileo, Comisia Europeană ar trebui să meargă mai departe cu procesul de completare a constelaţiei şi să depăşească incidentul din trecut. „UE se confruntă în prezent cu o serie de provocări care pot fi însă depăşite. Programele Sateliţi sunt printre cele mai importante instrumente care au potențialul de a atenua încălzirea globală şi de a accelera creşterea economică”, a mai susţinut europarlamentarul român.