Săndoi: „Astra are cei mai buni jucători, dar sper să dăm noi tonul”

0
148

Universitatea Craiova joacă în seara aceasta în fieful liderului Ligii I, Astra Giurgiu

După victoria din derby-ul cu Dinamo, CS Universitatea Craiova joacă în seara aceasta la Giurgiu, cu liderul Ligii I, Astra. Emil Săndoi îşi doreşte ca elevii săi să-şi impună jocul în faţa „echipei cu cei mai valoroşi jucători din Liga I”, considerând că Universitatea are mai mare nevoie de puncte decât adversarul, pentru a prinde play-off-ul. „Entuziasmul victoriei cu Dinamo a trecut, iar acum trebuie să fim concentraţi pentru partida cu Astra. Este important să păstrăm determinarea din derby, dacă ne dorim să urcăm cât mai mult şi să prindem play-off-ul. La Giurgiu va fi un joc încrâncenat, iar tonul trebuie să-l dăm noi, pentru că avem mai mare nevoie de puncte. Budescu este un jucător de echipă naţională, dar în meciurile cu noi nu a ieşit prea mult în evidenţă. Sper să-l anihilăm şi acum. Avem o revanşă de luat după meciul din tur, când am ratat penalty şi alte ocazii şi am pierdut în ultimele secunde ale jocului. Astra este echipa cu cel mai bun lot din Liga 1, au experienţă europeană, au câştigat trofee, sunt pe primul loc, au o mare încredere. Absenţele noastre sunt mai numeroase şi mai importante decât ale lor. Ei nu-i au pe Silvică Lung şi pe Denis Alibec. Sunt doi jucători foarte buni, pe care-i ştiu foarte bine şi îi apreciez. Alibec un atacant percutant, cu o extraordinară forţă de pătrundere, iar Silvică este portar de naţională, care a apărat foarte bine în meciurile cu noi. Noi avem trei fundaşi centrali accidentaţi, Izvoranu, Iliev şi Acka, iar Zlatinski este suspendat. Iliev are o contractură musculară, dar nu vrem să riscăm nimic pentru a nu-l pierde pe o perioadă mai îndelungată. Avem varianta Dumitraş, care a jucat aproape pe toate posturile şi îl luăm cu noi pe juniorul Hreniuc, un puşti care mie îmi place, are forţă, viteză şi poate să crească, dar care nu este acum pregătit pentru meciurile din Liga I” a spus Săndoi.

Bawab: „Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ după victoria cu Dinamo”

Thaer Bawab a confirmat ceea ce declarase Sorin Cârţu, că au existat unele nemulţumiri legate de atacantul iordanian din partea conducerii clubului din Bănie, acestea afectând şi prestaţiile lui Bawab, care până la meciul cu Dinamo marcase decât un gol. „Sper să am trecut şi eu peste perioada mai slabă, m-au afectat unele probleme pe care le-am avut cu conducerea şi acestea s-au reflectat şi în jocul meu. Am dat două goluri cu Dinamo, îmi doresc să menţin forma, să fiu sperietoare pentru fundaşii adverşi în perioada Halloween-ului. Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ după victoria cu Dinamo şi să facem un meci la fel de bun. Nu-mi amintesc să fi făcut mai multe alunecări şi deposedări decât în meciul cu Dinamo. Va fi un meci greu, Astra este cea mai bună echipă, este liderul campionatului, dar nu este o echipă invincibilă. Faţă de Astra avem o revanşă de luat după meciul din tur, pe care meritam să-l câştigăm”.

Acum un an, Astra câştiga pe teren propriu cu 5-0 în faţa Craiovei şi provoca demiterea lui Jerry Gane. Astra s-a înţeles zilele trecute cu atacantul Daniel Niculae, dar acesta are şanse minime să debuteze în seara aceasta.

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova

Stadion: „Marin Anastasovici”, ora 20.30

Astra: Gavrilaş – Oros, Găman, Geraldo, Junior Morais – Enache, Boubacar, Boldrin, Lovin, De Amorim – Budescu. Antrenor: Marius Şumudică. Rezerve: Boşneag – Florea, Stan, Dandea, Alves, I. Roşu, Ioniţă.

Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Kay, Vătăjelu – Ivan, Mateiu, Dumitraş, Bancu – Nuno Rocha, Bawab. Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Madson, Băluţă, Herghelegiu, Ferfelea, Măzărache, Curelea.