Stângă: „Acumulăm acum şi pentru Liga I”

0
80

Antrenorul CS Universitatea Craiova spune că perioada de pregătire este importantă şi pentru ceea ce se va întâmpla de la vară încolo, când echipa ar putea evolua în primul eşalon

La prima întâlnire cu presa după primul cantonament în Antalya, antrenorul CS Universitatea Craiova şi jucătorii Dacian Varga şi Mihăiţă Pleşan şi-au expus impresiile. Stângă spune că nu ar mai avea nevoie de jucători, cu condiţia să nu mai existe alte accidentări grave: „La cum arată acum echipa, nu aş mai avea nevoie de jucători pentru obiectivul propus, doar dacă se accidentează cineva, aşa cum s-a întâmplat cu Gorovei. Nou-veniţii se integrează bine. . Este pozitiv faptul că au loc schimbări în cadrul lotului, pentru că astfel de mişcări aduc plus valoare. Partea negativă şi la care trebuie să lucrăm este că sunt mulţi jucători care nu au evoluat până acum împreună, relaţiile de joc, dar şi ca atmosferă, ţi le faci în timp”. Tehnicianul Craiovei spune că prima parte a pregătirii a fost dedicată acumulărilor fizice, urmând ca în cel de-al doilea cantonament să se lucreze mai mult la relaţiile de joc, fiind programate şi patru meciuri amicale. „În primul cantonament m-a interesat pregătirea fizică şi pot spune că am speculat această perioadă în Antalya. Amicalele au fost puţine, tocmai pentru că aşa ne-am dorit. În primul am fost mulţumit de joc, fiindcă asta mă interesa, nu m-a deranjat înfrângerea, ci accidentarea lui Sin. Despre al doilea meci de pregătire nu am ce să spun, fiindcă s-a jucat puţin, o jumătate de oră, pe un teren băltit. Pentru al doilea cantonament ne propunem să închegăm relaţiile de joc şi să avem toţi jucătorii apţi. Luăm în calcul şi posibilitatea promovării, iar la vară vacanţa ar fi foarte scurtă, aşa că în aceste cantonamente de iarnă trebuie să acumulăm mult din punct de vedere fizic. Antrenamentele sunt plăcute, dar jucătorii constată abia la final duritatea lor, văzând cât de obosiţi sunt” a spus Ovidiu Stângă.

Varga: „Suntem cel mai buni din serie”

Dacian Varga este convins că noua sa echipă este cea mai bună din seria a doua. „Noi suntem cei mai buni din serie, suntem pe primul loc şi numai de noi depinde dacă vom promova sau nu, trebuie să câştigăm toate meciurile. Nu mi-e teamă de nicio echipă, chiar dacă unele s-au întărit serios, e bine să avem adversari puternici, ne ajută şi pe noi acest lucru. Oricărui jucător îi este greu în cantonament, am tras de mine cât am putut, pentru că ne dorim cu toţii, ca la vară, când se trage linie, să fim pe primul loc” a spus jucătorul de 30 de ani. Căpitanul echiperi, Mihăiţă Pleşan, şi-a împărtăşit impresiile din cantonament: „În cantonament a fost greu, orice stagiu de pregătire nu este deloc uşor. Ne pregătim cât mai bine pentru că ne aşteapăt un retur de foc. Nu-am întărit în această iarnă şi acum formăm un grup puternic“. Pleşan a fost impresionat de condiţiile meteo din ţară, la revenirea din Antalya: „Unde jucam eu în Rusia era zăpadă o jumătate de an, din octombrie până în aprilie, dar erau pregătiţi pentru asemenea condiţii, nu existau blocaje din cauza zăpezii abundente, iar terenurile de joc arătau foarte bine”.

 

Păreri despre posibila fuziune dintre CSU şi FCU:

Ovidiu Stângă – „Numai timpul poate rezolva problema unificării celor două echipe. Mi-aş dori o singură echipă, foarte puternică, la Craiova, m-aş da la o parte imediat dacă aş ştii că se poate întâmpla asta”

Mihăiţă Pleşan – „Eu mi-aş dori să fie o singură echipă mare şi frumoasă, dar lucrurile sunt complicate, timpul le va rezolva, probabil. Până atunci, ar fi bine să promoveze ambele echipe din Craiova”

Ion Geolgău – „Deocamdată suntem două societăţi diferite, chiar dacă echipele au aceleaşi culori şi pretind că sunt urmaşa clubului născut în 1948. Noi avem o asociere cu clubul-mamă, pentru palmares, culori şi siglă. Domnul Andrici a înaintat o propunere către Adrian Mititelu, în luna noiembrie, din partea cealaltă nu am primit vreo adresă sau vreun telefon în acest sens. Îl cunosc pe Marin Condescu de 20 de ani, dar nu cred că de dânsul depinde vreo eventuală contopire a cluburilor. Le transmit totuşi celor de la FCU să nu mai dezinformeze lumea. Marcel Iancu a spus că le-am sechestrat autocarul, să-i fie ruşine! Dacă nu interveneam noi să asigurăm degajarea zăpezii, autocarul FCU era şi acum la stadion”