Săndoi: „Va fi un meci crâncen cu Ceahlăul”

0
166

Alb-albaştrii sunt neînvinşi de 9 etape, tot atâtea de când oaspeţii nu au mai câştigat

Seria de invincibilitate a Craiovei are şanse mari să se prelungească încă o rundă, întrucât adversarul de astăzi este unul accesibil. Ceahlăul este o echipă cu mulţi jucători tineri, şi-a pierdut şi piesele importante din sezoanele trecute (Constantinescu, Monroy, Garcia, Golubovic), iar câţiva dintre jucătorii de bază actuali sunt indisponibili: Achim, Ichim, Gheorghiu. De asemenea, preşedintele Ceahlăului a anunţat că gruparea nemţeană este de vânzare, cel care ar cumpăra-o urmând să achite doar datoriile, de 1,5 milioane de euro, iar jucătorii sunt scoşi pe tarabă, primul fiind fundaşul dreapta Andrei Dumitraş, în vârstă de 26 de ani. Dacă Ştiinţa este neînvinsă de 9 etape, moldovenii nu au mai câştigat de tot atâtea runde. Totuşi, unul dintre cele 3 succese ale lor este cel din Ghencea şi a fost subliniat şi de Emil Săndoi la conferinţa de presă care a prefaţat jocul de astăzi. Antrenorul principal spune că formaţia moldoveană poate produce surprize, aşa cum a fost cea din Ghencea, având un antrenor cu experienţă pe bancă, Florin Marin. „Avem un joc cu o echipă aflată în hora retrogradării, dar o echipă periculoasă, care a reuşit o surpriză în Ghencea, învingând Steaua. Au jucători tineri, de perspectivă, cum sunt Marc, Margine, Ştefănescu, internaţionali de juniori sau de tineret. Dacă vor reuşi să se menţină anul acesta, cu siguranţă în 2-3 ani vor forma o echipă bună la nivelul Ligii I. Florin Marin este un antrenor cu experienţă, care aranjează foarte bine echipa în teren, de aceea va fi un meci crâncen contra Ceahlăului. Orice echipă care este cu cuţitul la os se mobilizează, aţi văzut şi în cazul Rapidului. Nu trebuie tratat superficial jocul cu Ceahlăul. Pentru noi este importantă victoria, ne dorim toate cele trei puncte. Dorim să continuăm pe această linie de până acum. Dacă vom reuşi să câştigăm, având în vedere că celelalte echipe din frunte au meci direct, cu siguranţă vom urca cel puţin un loc în clasament“. Pe lângă indisponibilii de lungă durată, Bancu şi Kay, Universitatea nu poate miza în meciul cu Ceahlăul nici pe Nuno Rocha, Achim şi Curelea, doar Madson fiind recuperat. „Ne confruntăm în continuare cu probleme medicale. Nu am reuşit să-l recuperăm decât pe Madson, dar nici el nu este sută la sută. Achim, Nuno Rocha şi Curelea au program separat de restul echipei, sperăm ca de luni să reintre în programul normal şi astfel să ne bazăm pe ei la meciul cu Steaua. Nici acum nu ne lasă accidentările. Ne dorim să trecem peste ele cât mai repede, dar până atunci să găsim cele mai bune soluţii, unele câştigătoare“ a spus Săndoi.

Universitatea Craiova – Ceahlăul

Stadion „Ion Oblemenco”, sâmbătă, ora 15.30

Craiova: Bălgrădean – Târnăcop, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Brandan, Ferfelea – Ivan, Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Ceahlăul: Calancea – Ţepeş, Marc, Gorea, Slavickas – Tăbăcariu, Onciu – Chitoşcă, Ştefănescu, Margină – Cârjan. Antrenor: Florin Marin.