„Crosul Inimii” i-a provocat pe craioveni / Inima este tânără şi la 101 ani

0
109

Asociația de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia și Rotary Club Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Direcția pentru Sănătate Publică Dolj, Fundația Română a Inimii, Societatea Studenților Mediciniști din Craiova și Liceul de Arte „Marin Sorescu” au organizat, ieri, Ziua Mondială a Inimii. Evenimentul a fost adresat tuturor locuitorilor Craiovei şi s-a bucurat de o participare numeroasă, câteva sute de persoane – copii, adulţi şi chiar pensionari – îmbrăcând tricourile şi alergând la „Crosul Inimii”.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a informa corect populația despre bolile cardiovasculare şi, în special, despre modul în care se poate preveni apariția acestor afecțiuni. Cea mai frumoasă parte a fost cea care s-a desfăşurat în aer liber, organizatorii provocându-i pe craioveni la o adevărată oră de sănătate.

“Crosul Inimii” şi „Promenada Inimilor” au avut loc pe strada „Alexandru Ioan Cuza”, cu punct de start din zona McDonald’s și punct de sosire în Piața „Mihai Viteazul”. Întâi au pornit în cursă persoanele în vârstă care au parcurs distanţa la pas, iar la o jumătate de oră au luar startul şi participanţii tineri. „Ziua Inimii se desfăşoară simultan în 35 de oraşe ale ţării şi, în acest an, şi la Craiova. Este prima ediţie şi ne bucurăm că vremea a ţinut cu noi şi foarte multe persoane au venit să alerge pentru sănătatea inimii lor, dar şi pentru a da un mesaj tuturor că trebuie să avem grijă de inima noastră. Iar mişcarea chiar contează în acest caz”, a declarat dr. Petre Ciobanu.

Peste 700 de participanţi au luat startul

Peste 700 de craioveni au îmbrăcat tricourile şi au alergat în „Crosul Inimii”, încurajaţi fiind şi de vremea de toamnă blândă, cu mult soare, de ieri. Organizatorii i-au aşteptat pe toţi la linia de sosire, care a fost amenajată pe strada „A.I. Cuza”, la intersecţia de la Galeriile de Artă. Au fost oferite premii primilor trei clasaţi, iar Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova a acordat două premii speciale, care au fost realizate de elevii liceului, celui mai vârstnic şi celui mai tânăr participant la „Promenada Inimilor”. Cel mai tânăr participant are patru anişori, iar cel mai în vârstă, Marin Dumitrescu, a împlinit 101 ani. „A fost o primă ediţie frumoasă, participanţii au fost minunaţi. Motivaţia cu care ei s-au înscris şi au alergat în acest cros ne încurajează să venim cu un nou eveniment şi în anul viitor. Le mulţumim tuturor participanţilor, de toate vârstele, că au fost alături de noi”, a mai spus dr. Petre Ciobanu, din partea organizatorilor. După-amiaza de ieri a fost una specială, organitorii provocându-i pe participanţi şi cu un spectacol muzical găzduit de Opera Română Craiova.