Vacanță cu spectacole și ateliere de creație la Teatrul „Colibri”

0
120

Pentru că săptămâna viitoare se vor afla în vacanța intersemestrială, elevii sunt așteptați în număr și mai mare la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” – instituție cu o istorie de peste 65 de ani, care din toamna anului 2013 își află sediul pe Calea București, la numărul 56. Sub genericul „Vacanță la Fabrica de Poveşti ElectroCOLIBRI”, în perioada 31 ianuarie – 8 februarie cei mici pot participa zilnic la spectacole și ateliere de creație.

„Beatles, my love!”

Ziua de luni, 2 februarie, este una a Porților Deschise și, totodată, dedicată atelierelor de creație, la care copiii sunt invitați să participe între orele 10.00 și 17.00. Diminețile următoarelor patru zile pot fi petrecute în sala studio ori în sala mare ale teatrului, în compania personajelor de poveste din cele mai recente producții marca „Colibri”.

Marţi, 3 februarie, este programat un spectacol-atelier realizat de Rodica Prisăcaru în colaborare cu actorul Mugur Prisăcaru. „Cheiţa fermecată” le deschide copiilor poarta spre universul magic al păpuşilor care dau grai poveştilor la teatru. Micii spectatori află că sunt mari povestitori, îşi întâlnesc personajele preferate din reprezentaţii precum Fata babei şi fata moşneagului sau Punguţa cu doi bani, descoperă tehnici de mânuire şi tipuri de păpuşi.

Miercuri, 4 februarie, poftiți de (re)vedeți „Beatles, my love!” – expoziţie vivantă, inspirată de muzica Beatlesilor, ce mediază întâlnirea publicului cu păpuşi din spectacolele care nu mai fac parte din repertoriul actual. Reprezentaţia îi are în distribuţie pe actorii Rodica Prisăcaru, Mugur Prisăcaru, Ionica Dobrescu și Iulia Cârstea.

„Vintage puppets” este propunerea zilei de joi, 5 februarie. Un spectacol de Ionica Dobrescu, nonverbal, cu elemente de animaţie ce compun personajele. Obiecte însufleţite de actori devin protagoniste în scurte istorioare acompaniate de muzică. Reprezentația dezvoltă diverse forme de animaţie a păpuşilor şi obiectelor și îi are în distribuție pe actorii Iulia Cârstea, Alis Ianoş, Ionica Dobrescu, Daniel Mirea și Emanuel Popescu.

„Albă ca Zăpada”

Întâlnire cu „Albă ca Zăpada” – adaptare după Fraţii Grimm, scenariul şi regia Iulia Cârstea – copiii vor avea vineri, 6 februarie. Scenografia este semnată de Eustaţiu Gregorian, iar muzica este compoziția lui Alin Macovei-Moraru. Din distribuţie fac parte actorii Adriana Ioncu, Oana Stancu, Iulia Cârstea, Alla Cebotari, Ionica Dobrescu, Daniel Mirea și Alis Ianoş.

Toatele spectacolele încep la ora 11.00, iar un bilet costă 5 lei.