Eveniment editorial la Primăria Craiova: S-a lansat numărul şapte al Revistei „Sub semnul Buzeştilor”

0
241

Jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile (GJMb) Craiova se implică și în lupta Craiovei pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană. Astfel a fost încadrat evenimetul organizat ieri, la Primăria Craiova, cu prilejul lansării numărului șapte al Revistei GJMb, „Sub semnul Buzeștilor”, care aduce, ca element de noutate, și un supliment cu repere istorice adunate sub titlul „Spre aducere aminte…”.

Primăria Craiova a găzduit, ieri, în Sala Mică, un nou eveniment editorial: este vorba despre lansarea numărului 7 al Revistei „Sub semnul Buzeștilor”, publicație editată de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova, dublată, de această dată de un supliment intitulat „Spre aducere aminte”. În prezența unor personalități ale vieții culturale și universitare din Craiova, comandantul GJMb Craiova, general de brigadă Constantin Ion, a precizat că acest număr este dedicat aniversării, pe 1 septembrie a.c., a 120 de ani de la promulgarea primei legi a Jandarmeriei Rurale. În plus, colectivul redacțional a decis să publice și suplimentul, care conține repere din istoria poporului român dar și a Olteniei, întrucât acest eveniment se dorește o parte a campaniei de promovare a Craiovei în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Primarul Craiovei le-a mulțumit jandarmilor că au și preocupări culturale, pe lângă faptul că se ocupă de ordinea publică la toate manifestările publice organizate de municipalitate. „Suntem un oraș profund cultural și cred ca asta se vede. Vă mulțumesc pentru ce faceți pe linie de cultură, pentru că asigurați siguranța cetățenilor, dar faceți și aceste lucruri minunate”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, legat de cele două publicații.

Prof. Univ. Dr. Ion Deaconescu a precizat că, „are o simbolistică aparte acest al șaptelea număr, pentru că este încărcat cu pagini de cultură și poezie și apar foarte mulți oameni care au avut și au o contribuție majoră la viața culturală a Craiovei și județului. Sunt materiale ale unor prestigioși cărturari, care dau greutate acestei publicații”. Și, într-adevăr, între consultanții colectivului redacțional se numără prof. Univ dr. Bianca Predescu, prof univ dr Dinică Ciobotea sau prof univ Cezar Avram.  Manifestarea s-a încheiat cu înmânarea unor diplome de excelență tuturor colaboratorilor Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.