Spectacolul cu Marcel Iureș și George Mihăiță umple sala la Teatrul „Colibri”

0
142

Ușor-ușor, craiovenii încep să „guste” în număr tot mai mare reprezentațiile Teatrului „ACT” oferite, în ultima săptămână a fiecărei luni, de actorii bucureșteni pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri” din Craiova. Iar când în distribuție se regăsește un nume precum Marcel Iureș, sunt toate șansele ca spectacolul să aibă loc cu casa închisă!

Așa se va întâmpla joi, 30 aprilie, când, de la ora 19.00, este anunțată piesa „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?” de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii” de Marin Preda, regizată de Alexandru Dabija. Coloana sonoră este realizată de Ovidiu Păcurar, iar muzica este compusă de Răzvan Mirică.

Conceput ca un dialog între două personaje exponențiale – Ilie Moromete și Cocoșilă, montarea prezintă întâlnirea cu doi actori magistrali, Marcel Iureș (Moromete), un artist al nuanțelor hâtre, și George Mihăiță (Cocoșilă), în același registru al firescului absolut, cum ne-a obișnuit de la începutul carierei până la ultimul rol. Spectacolul prilejuiește numeroase momente de ilaritate, precum și reflecții asupra universului românesc realist și mitic. „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, una dintre cele mai apreciate piese de teatru ale momentului, este considerată de critică și de public o punere în scenă emoționantă și profundă, ce stârnește hohote de râs, dar și sentimente tulburătoare. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani!

Pentru Marcel Iureș – după cum se știe, fondator şi director al Teatrului „ACT” –, reprezentația de joi înseamnă o revenire pe scena Teatrului „Colibri”: în decembrie 2014, publicul a avut şansa să-l vadă în „Absolut!”, după Ivan Turbincă de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija.

Spectacolul „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?” este parte a proiectului „COLIBRI într-un ACT”, demarat în 2015, pe scena Fabricii de poveşti electroCOLIBRI, cu spectacolul „Dumnezeul de a doua zi”, continuat cu „Fidelitate” în luna februarie şi cu „American Buffalo” în martie.