Consilierul municipal Bianca Predescu: „CLM Craiova trebuie să susțină punctul de vedere al avocaților din Baroul Dolj”

1
194

Consilierul local Bianca Predescu a solicitat, în plenul de săptămâna trecută, sprijinul primarului Lia Olguța Vasilescu și a Consiliului Local Municipal în ceea de privește taxa de timbru.

Bianca Predescu

Alesul local, care este și un reputat avocat, a cerut ca autoritățile locale să susțină soluția avansată de Baroul Dolj cu privire la eliminarea dispozițiilor articolului 200 din noul Cod de procedură civilă. „Consiliul Local Municipal trebuie să susțină punctul de vedere al profesioniștilor și al avocaților din Baroul Dolj care este în sprijinul cetățenilor. La nivel național această situație, s-au făcut două propuneri: una care vine din partea avocaților din Baroul Dolj de a fi eliminate dispozițiile articolului 200 din noul Cod de procedură civilă cu procedura de regularizare. Iar alta din partea altor barouri, din păcate susținută și de conducerea centrală – sau în parte susținută pentru că până acum nu s-a exprimat un punct de vedere explicit – ca reglementarea să existe, dar să fie instituit un fond de ajutor public judiciar pentru redactarea cererilor adresate instanței”.

Ajutorul judiciar, plătit de la bugetul local

Ajutorul public judiciar ar urma să fie suportat din bugetele locale, reprezentanții Baroul  Dolj fiind împotriva acestei propuneri. Consilierul Bianca Predescu a explicat că bugetul Craiovei nu poate să se constituie ca sursă pentru craiovenii care ar dori să se adreseze instanței, fiind și așa destul de strâmtorat. „Bugetul Craiovei nu are bani suficienți pentru Sănătate, pentru Educație, pentru cu totul alte probleme care sunt de maximă necesitate și de interes general. Cu atât mai mult nu își poate permite să suporte un astfel de ajutor public judiciar, nereglementat până în prezent, pentru cei care vor să introducă cereri de chemare în justiție așa cum prevede noul Cod. În opinia avocatului Bianca Predescu, noul Cod de procedură privată vine cu o procedură foarte complicată, care duce, practic, la descurajarea din start a multor persoane care ar dori să se adrese instanței de judecată. „De aici și atitudinea oamenilor de a nu se mai adresa justiției”, a precizat Bianca Predescu.

1 COMENTARIU

  1. Nu cumva , se doreste imputinarea actiunilor adresate de cetateni , instantei??!!De ce , noi ne cramponam de …bugetul mic??Cum exista bani pentru mult mai inutiele actiuni , iar cand e vorba de JUSTITIE , nu mai avem posibilitati sa le suporte bugetul local?? De ce , aici, d-ra Bianca, nu apara punctul de vedere al justitiabililor??!! Asa procedeaza , oare , “distinsii nostri universitari”??

Comments are closed.