Universitatea din Craiova începe „Caravana învăţământului oltean”

0
4127

Univestatea

Universitatea din Craiova demarează astăzi, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, a V-a ediţie a proiectului „Caravana învăţământului oltean”, prin care cadrele didactice universitare şi studenţii vor interacţiona direct cu elevii de liceu din an terminal pentru a le face cunoscută oferta educaţională.  Caravana se va derula până pe data de 31 martie a.c., în cele cinci judeţe ale Olteniei, şi vor fi vizitate peste 120 de licee din 20 de localităţi. Fiecare elev de liceu va primi „Ghidul Candidatului” şi CD-uri ce conţin prezentarea Universităţii din Craiova, dar şi o informare detaliată, actualizată, cu privire la cele 16 facultăţi cu 47 domenii şi 85 de specializări pentru ciclul licenţă.

«Dacă prima ediţie „Caravana învăţământului oltean” s-a desfăşurat în 35 de licee, în prezent Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională şi-a propus vizitarea a peste 110 de licee. Anul trecut au beneficiat de prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova liceenii din 100 de unităţi şcolare. Campania de promovare va fi realizată în colaborare cu reprezentanţi ai facultăţilor şi membri ai Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti, adresându-se liceelor din judeţ şi din judeţele limitrofe. Din dorinţa de a beneficia de informaţii cu privire la oferta educaţională a Universităţii din Craiova un număr cât mai mare de elevi, anul acesta „Caravana învăţământului oltean” va ajunge şi în judeţul Teleorman. Strategia promoţională vizează, în mai multe etape, sensibilizarea mediului preuniversitar asupra necesităţii de orientare şcolară a elevilor din anii terminali şi preterminali, prin distribuirea de materiale promoţionale şi stabilirea calendarului de activităţi promoţionale la sediile liceelor; vizitarea fiecărui liceu şi prezentarea ofertei educaţionale direct şi nemijlocit beneficiarilor, adică fiecărei clase de elevi, asociate fiind discuţii şi explicaţii pe marginea posibilităţilor de orientare şcolară şi a exigenţelor impuse de tematica admiterii, în funcţie de specializările la care s-ar preta profilul respectivei clase de elevi», a explicat ing. Stelian Bărăgan, directorul Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională din cadrul Universităţii din Craiova.

Proiectul va începe cu prezentarea ofertei educaţionale în Slatina, judeţul Olt. Liceele care vor fi vizitate de echipa Centrului de Consiliere şi Orientare Profesională sunt: Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Naţional Economic „Petre S. Aurelian”, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”. Caravana va fi completată de evenimentul Zilele Porţilor Deschise, unde se va prezenta oferta educaţională completă, fiind inclusă şi cifra de şcolarizare pentru admiterea 2011-2012, eveniment în cadrul căruia vor avea loc şi simulările „Student pentru o zi!”.