„Reciclabil… deci util” susţin, la Craiova, tineri din cinci ţări

0
215

38 de tineri din Letonia, Ungaria, Turcia, Bulgaria şi România se întâlnesc la Craiova într-un proiect care îşi propune promovarea unor măsuri de sensibilizare a opiniei publice în ceea ce priveşte efectele negative asupra mediului şi a politicilor aplicate în acest domeniu, informarea tinerilor cu privire la avantajele unui mediu curat şi la importanţa reciclării deşeurilor în societatea europeană.

Proiectul este realizat de Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică din Craiova, finanţat de Comisia Europeană prin Programul „Tineret în Acţiune”, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi Federaţia Studenţilor Români Fizicieni.

Având la dispoziţie saci menajeri şi mănuşi de plastic, tinerii voluntari s-au împărţit pe echipe, şi-au distribuit responsabilităţile şi au participat, ieri după-amiază, la curăţarea Parcului „Nicolae Romanescu”. În plus, au fost încurajaţi să îşi pregătească strategii de desfăşurare a acţiunii astfel încât eficienţa echipei să fie cât mai mare, iar rezultatele cât mai bune.

Rezultatele sunt prezentate astăzi, în cadrul unei conferinţe care va fi găzduită, începând cu ora 11.00, de Sala de Marmură a Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova. Tot astăzi, din gunoaiele reciclate în parc se vor confecţiona diverse obiecte necesare, tema activităţii fiind „Reciclabil… deci util”.