„Pasiunea” pentru biciclete furate i-a adus 4 ani de puşcărie

0
197

Un tânăr de 22 de ani, din Craiova, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Craiova la 4 ani de închisoare cu executare pentru furt calificat în formă continuată. În sarcina lui s-au reţinut 11 furturi de biciclete, bunuri pe care le fura şi le vindea apoi pe sume derizorii. Sentinţa pronunţată vineri de instanţă nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, iar inculpatul, care este recidivist, a fost menţinut după gratii.

Ionuţ Ştefăniţă Dovlecioaica, de 22 de ani, din Craiova, „cunoscut” al poliţiştilor din municipiu, care l-au prins de mai multe ori cu biciclete furate, a fost condamnat, vineri, 24 aprilie a.c., la 4 ani de închisoare cu executare pentru furt calificat în formă continuată. În sarcina sa au fost reţinute 11 furturi de biciclete (numărul acestora fiind mult mai mare, însă o parte au fost recuperate). Dovlecioaica a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în noiembrie 2014. Judecătorii au mai stabilit ca inculpatul să achite 300 de lei daune materiale uneia dintre părţile vătămate şi s-a dispus confiscarea sumei de 220 lei, reprezentând banii obţinuţi din vânzarea bicicletelor furate, acesta având de achitat şi suma de 600 de lei cheltuieli judiciare către stat. Tânărul mai fusese condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare prin sentinţa penală nr. 3276/14.10.2013 a Judecătoriei Craiova, definitivă la data de 29.10.2013 pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, pedeapsă ce a fost contopită cu cea prezentă, astfel că inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare.

Reamintim că, în continuarea cercetărilor efectuate de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie într-o cauză penală privind furturi de biciclete, pe 10 iulie 2014, au fost făcute patru percheziţii domiciliare, toate în Craiova, în baza autorizaţiilor emise de magistraţii Judecătoriei Craiova şi cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale. În urma descinderilor, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor 14 biciclete, despre care s-a stabilit că au fost sustrase de Ionuţ Dovlecioaica, de 21 de ani, din Craiova, arestat preventiv la data de 24 iunie 2014, tot pentru furturi de biciclete. La momentul respective oamenii legii reuşiseră să probeze şi să reţină în sarcina tânărului 6 furturi de biciclete. „Prin extinderea cercetărilor s-a reuşit recuperarea a încă opt biciclete sustrase de aceeaşi persoană, iar din audierea persoanelor de la care au fost ridicate bicicletele a rezultat faptul că autorul le sustrăgea, apoi le vindea la preţuri mult sub valoarea reală. În sarcina tânărului s-au reţinut 28 de fapte, comise în perioada aprilie – iunie 2014. Profitând de neatenţia craiovenilor sau prin pătrunderea în uscătorii şi scări de bloc, autorul distrugea echipamentele cu care erau asigurate bicicletele şi reuşea să le sustragă”, declara, la momentul respectiv, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.