„Săltaţi” din parcare pentru trafic de droguri de risc

0
122

Trei doljeni cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani au fost arestaţi preventiv, vineri după-amiază, pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. Cei trei fuseseră prinşi în flagrant, cu o seară înainte, în timp ce încercau să vândă unui ofiţer sub acoperire peste 100 de grame de canabis provenit din Spania. Numai că, până s-au emis mandatele de arestare, ordonanţele de reţinere au expirat, astfel că, după unul din cei trei tineri au pornit poliţiştii Secţiei 3 Craiova, care au reuşit să-l prindă şi să-l introducă în arest alături de complicii săi.

În baza informaţiilor deţinute, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au destructurat o grupare infracţională specializată în comercializarea drogurilor de risc, în speţă canabis. Membrii grupării, supravegheaţi de mai bine de jumătate de an, au primit peste 100 de grame de canabis, şi au aranjat o tranzacţie, fără să ştie că cei care cumpărau erau de fapt ofiţeri sub acoperire din cadrul BCCO Craiova. Astfel, joi seară, poliţiştii BCCO Craiova, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu lucrători ai Serviciului de Operaţiuni Speciale, au organizat flagrantul, în parcarea hipermarket-ului Real din Craiova. Astfel, au fost prinşi Adrian Cristian Lăpăduş, Mircea Parmac şi Alin Potcovaru, în timp ce voiau să vândă 117 grame de canabis contra sumei de 6.800 lei. Cei trei au fost “săltaţi” şi duşi direct la sediul DIICOT – Craiova, pentru audieri, iar ofiţerii BCCO Craiova sprijiniţi de “mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale al IPJ Dolj, au făcut patru percheziţii – trei în Sadova şi una în Craiova – la locuinţele suspecţilor. În urma cercetărilor, s-a stabilit că drogurile proveneau din Spania, fiind introduse ilegal în ţară de unul dintre tineri.

După audierea celor trei, procurorii au decis să-i reţină pentru 24 de ore, în sarcina lor fiind reţinute înfracţiunile de deţinere de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. Vineri după-amiază, cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea lor pe o perioadă de 29 de zile. “Admite propunerea de arestare preventivă a Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova. În baza art. 1491 Cp.p. raportat la art. 143 şi art. 148 alin. 1 lit. f C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Lăpăduş Adrian Cristian, Parmac Mircea şi Potcovaru Alin pe o durată de 29 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă. Se vor emite mandatele de arestare preventivă pe numele inculpaţilor potrivit dispoziţiilor art. 151 C.p.p. Cu recurs”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

Numai că, până la pronunţarea hotărârii, cele 24 de ore pe cât fuseseră emise ordonanţele au expirat, inculpaţii fiind liberi să plece. Parmac şi Potcovaru, ambii din Sadova, au aşteptat decizia şi s-au prezentat la arestul IPJ Dolj. Lăpăduş a plecat însă, fiind prins de poliţiştii Secţiei 3 Craiova, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj: „vineri, 23.08.2013, poliţiştii Sectiei de Poliţie nr.3 Craiova, l-au depistat  pe LĂPĂDUŞ ADRIAN-CRISTIAN, de 22 de ani, din Craiova,  pe numele căruia Tribunalul Dolj a emis  un mandat de arestare preventivă pentru de 29 zile  pentru săvârşirea infracţiunii de  trafic de droguri de risc. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere si Arest Preventiv Dolj”.

Toţi cei trei inculpaţi au declarat imediat recurs, care se va judeca săptămâna aceasta, la Curtea de Apel Craiova.