Vătăjelu: „Vrem să rămânem invincibili până la finalul campionatului”

0
123

Fundaşul stânga este convins că echipa Universităţii este chiar mai bună decât în tur şi va demonstra acest lucru pe teren

Înaintea amicalului cu Anji Machacikala, care încheie practic primul stagiu de pregătire în Antalya, fundaşul stânga al Universităţii Craiova, Bogdan Vătăjelu, a tras câteva concluzii în privinţa acestei perioade, dar în acelaşi timp şi-a exprimat şi gândurile referitoare la a doua parte a sezonului. „Toate antrenamentele au avut cam aceeaşi intensitate, pentru asta e perioada de cantonament. Cred că sâmbătă a fost ultimul antrenament de intensitate maximă şi sper că am acumulat foarte mult” spune jucătorul de 22 de ani. Cel poreclit „Sarma” spune că rezultatele din amicale contează mai mult pentru moral, dar scopul rămâne omogenizarea echipei: „În primul rând aceste rezultate sunt foarte bune pentru moralul nostru, pentru jocurile următoare pe care le avem deoarece o să avem meciuri tari, cu echipe care au evoluat în Europa League, sunt campioane în ţările lor. Iar toate aceste meciuri sunt bune pentru ceea ce va urma în retur care va fi sută la sută mai greu decât ce a fost în prima parte a campionatului. Îmi doresc să mergem pe linia asta, pentru că e o perioadă în care trebuie să ne cunoaştem şi mai bine, încă nu am ajuns la anii aceia de acomodare a întregii echipe, să ne simţim unul pe altul. Trebuie lucrat mult la asta, iar aceste jocuri ne ajută la capitolul omogenitate”.

Vătăjelu a comentat şi concurenţa cu Briceag, cu care se ştie de pe vremea când evoluau la CSM Rm. Vâlcea, respectiv Damila Măciuca: „Cu Marius mă înţeleg foarte bine, este prietenul meu. Ne ştim de când juca el la Damila şi eu la Vâlcea. Nu avem niciun fel de rivalitate, suntem prieteni. Eu cu toţi jucătorii care au evoluat pe acelaşi post m-am înţeles bine. Concurenţa este benefică pentru echipă şi pentru noi implicit. Mă bucur că a venit pentru că este un jucător de valoare. Dacă va juca fundaş stânga ori mijlocaş stânga asta nu contează, sper să ajute echipa în primul rând”.

Despre programul echipei din retur, Vătăjelu a comentat: „O să fie meciuri foarte grele, pentru că toate echipele, şi Pandurii, Astra ori Petrolul nu trec printr-o perioadă foarte bună. Sper să trecem cu bine peste ele, să aducem puncte acasă. Nu ne-am propus un număr de puncte, luăm meci cu meci. Vrem să ducem acest şir de invincibilitate cât mai mult, până la sfârşitul campionatului. Şi cred că putem pentru că nu au plecat jucători, au venit băieţi de valoare şi formăm o echipă mult mai închegată şi mai bună valoric decât a fost în tur”.