Vicepreşedintele PNL Craiova: “Ziua Unirii a fost un eveniment dezorganizat”

0
171

Reprezentanţii Organizaţiei Municipale PNL Dolj sunt de părere că evenimentele din Craiova, dedicate zilei de 24 Ianuarie, atunci când s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, au avut o “organizare slabă” şi nu li s-a acordat respectul meritat. Vicepreşedintele PNL Craiova, Sorin Sora, susţine că liberalii craioveni nu au dorit să depună jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, atât pentru faptul că nu au primit nici o invitaţie oficială la evenimentul care s-a desfăşurat pe 24 Ianuarie a.c., dar şi pentru că partidele care formează USL au fost băgate în categoria “şi alte partide”.

“Ziua Unirii a fost un eveniment dezorganizat, la care am fost încolţiţi de Jandarmerie. Consider că de bun simţ este să trimiţi invitaţie tuturor partidelor politice, însă PNL Dolj nu a primit. Atunci când ne-am interesat care este ora la care încep festivităţile, ni s-a spus că de la 11.00, apoi am aflat că la ora 10.00. Ieri (n.r. – marţi), la ora 9.45, când am ajuns acolo unde s-au desfăşurat manifestările, aproape că tot ce era mai important se terminase, inclusiv depunerea de coroane. A urmat un discurs nehuiduit, din fericire, participanţii arătând astfel că, deşi a fost un eveniment foarte slab pregătit, ştiu să respecte istoria. Organizatorii au dat dovadă de o mare lipsă de respect faţă de români, faţă de ţară şi faţă de partidele politice”, a declarat Sorin Sora, vicepreşedintele Organizaţiei Municipale PNL Craiova.

Aceasta a adus cu el la conferinţa de presă organizată ieri o coroană de flori care urma să fie depusă de liberalii craioveni la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. “Noi ne manifestăm încă o dată dorinţa pe care o avem, şi anume plecare celor de la putere. Coroana pe care trebuia să o depunem ieri la statuia domnitorului Al. I. Cuza o vom depune astăzi, în speranţa că acest lucru se va întâmpla simultan cu depunerea demisiilor celor de la putere. Sperăm că îi vor lăsa pe alţii să guverneze”, a mai spus vicepreşedintele PNL Craiova.