Premiul literar „Augustin Frăţilă” – 10.000 de euro pentru cel mai bun roman românesc al anului 2011

1
159

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, ediţia I, este oferit de Asociaţia Casa de Cultură şi vine să răsplătească cel mai bun roman românesc publicat în anul 2011. Câştigătorul primeşte un cec în valoare de 10.000 de euro, acesta fiind cel mai mare premiu acordat până acum, în România, pentru creaţie literară.

În concurs se pot înscrie toţi autorii care au publicat un roman în 2011, în limba română, expediind trei exemplare ale cărţii pe adresa Asociaţiei Casa de Cultură şi completând formularul de înscriere până în 23 septembrie 2012. Regulamentul şi formularul de înscriere pot fi găsite pe www.acadecu.ro.

Juriul – format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea Enache – va stabili finaliştii concursului (cinci autori). Numele acestora vor fi cunoscute în 8 octombrie. Între 10 octombrie şi 2 noiembrie, 20 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2011, în valoare de 10.000 de euro. Ceremonia în cadrul căreia se va acorda distincţia va avea loc pe 7 noiembrie a.c., la Hotel „InterContinental” din Bucureşti.

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, o iniţiativă a Asociaţiei Casa de Cultură, va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman apărut în anul anterior, conform unei selecţii făcute de cei mai valoroşi critici literari şi de cititorii activi din mediul online.

 

1 COMENTARIU

  1. Am citit atent materialul în cauză. Interesant şi provocator, dar important pentru literatură şi pentru cei interesaţi, cu adevărat, de viitorul ei în România.
    Doresc să particip. Am copiat formularul de înscriere, dar nu este suficient. Unde expediez materialele?!
    Daţi-mi, vă rog, adresa completă a Asociaţiei “Casa de Cultură” pentru a expedia cărţile şi formularul de înscriere!
    Vă mulţumesc!

Comments are closed.