Conferinţa Internaţională „INTELLIGENCE IN THE KNOWLEDGE SOCIETY”

0
204

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” va organiza, în luna octombrie a.c., Conferinţa internaţională „INTELLIGENCE IN THE KNOWLEDGE SOCIETY”, manifestare ce se adresează deopotrivă practicienilor, profesorilor şi cercetătorilor interesaţi de problematica studiilor de securitate şi intelligence.

Societatea secolului XXI se confruntă cu un număr fără precedent de provocări la adresa securităţii naţionale şi internaţionale. În istoria omenirii, cunoaşterea a fost întotdeauna tratată ca o resursă-cheie pentru putere şi succes în mediul economic şi politic. Dinamica curentă a mediului de securitate adaugă viteză şi complexitatea procesului de management al cunoaşterii, în ceea ce priveşte crearea şi învăţare, aducând astfel premisele pentru noi paradigme în toate domeniile de dezvoltare umană.

„Studiile de Informaţii şi Securitate nu fac excepţie. Noi credem ca există o nevoie de a dezvolta şi aprofunda un cadru trans-disciplinare de dezbateri şi schimb între cercetători şi practicieni. Prin urmare, conferinţa noastră anuală se va concentra pe teme cum ar fi politicile de securitate şi de informaţii, practici, inovare, formare etc. Vor avea loc sesiuni tematice, mese rotunde, ateliere, colocvii”, se precizează într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al SRI.