„Inimă de piatră” – o poveste emoţionantă pentru micii spectatori

0
90

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” prezintă astăzi, 25 mai, de la ora 12.00, în sala Teatrului Liric „Elena Teodorini”, spectacolul „Inimă de piatră”, după basmul „Inimă rece” de Wilhelm Hauff. Scenariul şi regia îi aparţin lui Cristian Pepino, scenografia este realizată de Cristina Pepino, muzica este compusă de Dan Bălan, iar din distribuţie fac parte actorii Oana Stancu, Rodica Prisăcaru, Mugur Prisăcaru, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Daniel Mirea şi Alis Ianoş.

«Departe de înscenările clasicelor poveşti, de linia previzibilă a spectacolelor pentru copii, „Inimă de piatră” se constituie în act artistic şi estetic pur, lăsând spectatorului dreptul de a alege şi de a se recunoaşte în oglinda faptelor şi personajelor de pe scenă», nota, după premiera din 22 octombrie 2011, teatrologul Adriana Teodorescu, în prezent manager al Teatrului „Colibri”.

Subiectul – unul parcă desprins din lumea noastră, a pământenilor – îi va ţine, cu siguranţă, cu sufletul la gură pe micii spectatori: «Un copil sărac şi bun, Peter Munk (Oana Stancu), râvneşte la bogăţia şi opulenţa patronului. Vrea să fie bogat pentru, zice el, a-i ajuta pe ceilalţi. Dar unul dintre prietenii săi, la fel de săraci, îl contrazice înţelept: „Tu vrei să fii bogat pentru tine, nu pentru noi…”. Până aici nimic neobişnuit, nimic nu anunţă povestea ce stă să-nceapă… Peter Munk devine bogat, foarte bogat, cel mai bogat. Preţul însă, pentru că toate au un preţ, este renunţarea la inima sa caldă, vie, dar care nu-l apără de sărăcie şi durere, în schimbul celei de piatră, insensibilă şi aducătoare de bogăţie».