Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa „U” Craiova pregăteşte 250 de copii şi juniori pentru performanţă

0
380

Au fost vremuri când Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa „U” Craiova –  condus de Bogdan Pancu, începând cu anul 2006 – creştea fotbalişti pe bandă rulantă pentru echipa fanion a Olteniei. La această oră, sportivii pregătiţi de această instituţie participă la toate competiţiile oficiale organizate de Federaţia Română de Fotbal la nivel regional şi la cele ale Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj, de cele mai multe ori prinzând podiumul, sperând că, la un moment dat, în Craiova va renaşte cea mai iubită echipă din România, Universitatea Craiova, şi îşi vor împlini visul jucând sub culorile ei. 

Finanţarea este asigurată de Consiliul Judeţean Dolj, care a promovat sportul tot timpul. „Alocaţia bugetară ne-o planificăm la început de an şi banii ne ajung pentru ceea ce ne propunem. Aşa se face că nu avem probleme financiare. Consiliul Judeţean Dolj are grijă de noi şi întotdeauna a încurajat sportul. Iar pentru asta îi mulţumim domnului preşedinte Ion Prioteasa”, spune Bogdan Pâncu. În prezent, la  Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa “U” Craiova sunt legitimaţi 250 de copii şi juniori, structuraţi în 12 grupe, pentru anul competiţional 2012 – 2013. „În anul 2012, grupe ale clubului nostru au participat la turnee internaţionale la Presov, în Slovacia, unde am obţinut locul I cu grupa de 2001 a domnului David Valentin. De asemenea, am mai participat, la invitaţia clubului Galatasaray Istanbul, la un turneu de pregătire care a avut loc în baza de la Floria din Istanbul, unde au mai participat echipele Beșiktaș Istanbul, Fenerbahce Istanbul şi Bursaspor Club cu grupele de 1999, 2001, 2002”, ne-a declarat directorul Clubului Sportiv Judeţean Ştiinţa “U” Craiova, Bogdan Pâncu.

Grupa 2000 s-a situat pe locul al II-lea la Cupa Danone-Hagi

Pentru anul 2013 obiectivele conducerii Clubului Sportiv Judeţean Ştiinţa “U” Craiova sunt titlul naţional la juniori A şi calificarea la turneele finale la celelalte categorii de vârstă (B,C,D, si E). Unele care pot fi atinse, dacă ne uităm la rezultatele remarcabile pe care sportivii acestui Club le-au avut în anul 2012: grupa 1993 – locul al III-lea în campionatul de juniori republicani A; grupa 1995 –  locul al V-lea în campionatul de juniori B; grupa 1996 – locul I la juniori D 1 în campionatul judeţean divizia D; grupa 1997 – locul al II-lea la juniori D în campionatul judeţean; grupa 1999 – locul al III-lea la juniori D în campionatul judeţean; grupa 2000 – locul al II-lea la Cupa Danone-Hagi, turneul zonal; grupa 2001 – locul I la juniori E în campionatul judeţean şi locul al II-lea la turneul zonal desfăşurat la Târgovişte.

Colaborare cu Universitatea Craiova

Instituţia a fost înfiinţată la 1 august 2003, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dolj nr. 72/31.07.2003, sub denumirea Clubul Sportiv de Fotbal pentru Copii şi Juniori “Universitatea Craiova”, şi a preluat Centrul de Copii şi Juniori al FC “Universitatea Craiova” SA. Între Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa “U” Craiova şi F.C. “Universitatea Craiova” S.A. au existat contracte de asociere încheiat în data de 15 martie 2004, cu prelungire prin acte adiţionale până în anul 2010. «Motivaţia încheierii acestui contract a fost dată de imposibilitatea legitimării tuturor copiilor şi juniorilor FC “Universitatea Craiova” SA la clubul nostru datorită faptului că FC “Universitatea Craiova” SA pentru obţinerea licenţei de joc în Divizia A avea nevoie de un minimum de cinci echipe de juniori care să participe în competiţiile specifice vârstei sub denumirea clubului de seniori. Astfel, aceste cinci echipe au făcut obiectul unui contract de asociere în următoarele condiţii: FC “Universitatea Craiova” SA a venit ca aport cu lotul de sportivi, cu sprijin tehnic şi logistic, în funcţie de solicitările noastre. Instituţia noastră asigura cheltuieli materiale şi de personal necesare desfăşurării activităţii», a explicat Bogdan Pâncu colaborarea pe care a avut-o clubul pe care îl conduce cu echipa de suflet Universitatea Craiova.

Contract cu SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA în interesul sportului

În anul 2010, între Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa “U” Craiova şi SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA a fost încheiat un contractul  de cooperare aprobat de Consiliul Judeţean Dolj prin Hotărârea nr. 71/29.04.2010, scopul fiind: depistarea, formarea şi promovarea de sportivi de valoare pentru loturile naţionale şi echipele divizionare de fotbal; atragerea de copii şi tineret pentru practicarea fotbalului într-un cadru organizat, cu personal specializat, cu disciplina specifică; promovarea şi întărirea interesul copiilor şi tinerilor pentru sport, pentru o viaţă curată, îndepărtându-i de consumul de alcool, tutun şi substanţe halucinogene; pe termen lung acest proiect va influenţa în sens pozitiv sănătatea copiilor şi tinerilor, dezvoltând aptitudini şi caractere sănătoase.

 

Structura celor 12 grupe ale Clubului Sportiv Judeţean Ştiinţa “U” Craiova pentru anul competiţional 2012 – 2013:

 • Grupa 1994, antrenor Daniel Mogoşanu – înscrisă în Campionatul Judeţean Divizia D Seniori;
 • Grupa 1995, antrenor Marius Purcaru – Campionatul de Juniori Republicani A organizat de FRF;
 • Grupa 1996, antrenor Victor Niculescu – Campionatul Judeţean Divizia D Juniori;
 • Grupa 1997, antrenor Ion Ciocan – Campionatul de Juniori Republicani B organizat de FRF;
 • Grupa 1998, antrenor Aurică Beldeanu – Campionatul Judeţean organizat de AJF;
 • Grupa 1999, antrenor Daniel Mogoşanu – Campionatul Judeţean organizat de AJF;
 • Grupa 2000, antrenor Viorel Călin – Campionatul Judeţean organizat de AJF;
 • Grupa 2001, antrenor Valentin David – Campionatul Judeţean organizat de AJF;
 • Grupa 2002, antrenor Ion Ciocan – Campionatul Judeţean organizat de AJF;
 • Grupa 2003, antrenor Ion Ciocan – Campionatul Judeţean organizat de AJF;
 • Grupa 2004, antrenor Valentin David – Campionatul Judeţean organizat de AJF;
 • Grupa 2005, antrenor Dandu Ustabacieff – Campionatul Judeţean organizat de AJF.