Au dat cu „şepcile roşii” de pământ

0
108

Universitatea Cluj – Universitatea Craiova 0-2

Au marcat: Muşat 49 – autogol, Bancu 64

Stadion: „Cluj Arena”, spectatori: 2.000.

U. Cluj: Veselovsky 6 – Ciupe 5, Bratu 4 (26 Ninu) 5, Neag 5, Muşat 4 – Costin 4, Bucşa – cpt. 4, Kovacs 4 (46 Stojanovic) 4, Boutadjine 6, Viveiros 5 – Gravenberch 4 (68 Achim) 5. Antrenor: George Ogăraru.

Bălgrădean 6 – Achim 6, Acka 7, Frăsinescu 7, Vătăjelu 7 – Brandan 7 – cpt., Madson 7, Târnăcop 6 (58 Varga) 6, Bancu 8 – Nuno Rocha 8 (90 Pleşan), Bawab 7 (87 Băluţă). Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi

Arbitri: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Bucsi Imre Laszlo (Sf. Gheorghe), Sebastian Stoianov (Constanţa). Rezervă: Paul Unimătan (Zalău)

Observatori: Cristi Vasc (Târgu Lăpuş), Costin Toma (Piatra Neamţ)

Eliminat: Brandan 90.

Universitatea a câştigat pe „Cluj Arena” la o diferenţă mult prea mică faţă de superioritatea demonstrată pe teren

 

Nu se putea un început mai bun pentru tandemul propus de Craiova, Cârţu-Săndoi. Nici adversari mai accesibili. Oţelul şi „U” Cluj au părut mai modeste decât câteva echipe întâlnite anul trecut în liga secundă de Craiova. Gălăţenii n-au fost capabili să ajungă aproape de Bălgrădean nici în superioritate, când nu aveau nimic de pierdut. Au scăpat cu un gol primit doar pentru că alb-albaştrii n-au mai riscat nimic, dorindu-şi doar bifarea primei victorii. La Cluj, tot pe un teren înmuiat de ploaie, Craiova şi-a arătat şi mai pregnant superioritatea. „Cluj Arena” oferă o acustică deosebită, ţinând cont că doar vreo 2.000 de fani au reuşit să ofere un fundal sonor decent. Inclusiv cei 50 de suporteri ai Craiovei s-au auzit deseori, în special când le-au reamintit gazdelor în termeni triviali de înfrăţirea cu Dinamo. Prezentarea echipelor a fost însoţită de un moment emoţionant, revenirea în fotbal după 3 ani şi jumătate a lui Mihăiţă Neşu, noul analist video al lui Ogăraru. Numai că debutul celor doi foşti fundaşi stelişti pe arena de dub Feleac avea să fie crunt. Craiova n-a stat prea mult până să realizeze că are în faţă o victimă sigură şi până la pauză şi-a creat atâtea şanse de gol câte a avut de la începutul campionatului. Cele mai mari le-a avut eroul din partida cu Galaţiul, Madson, a cărui ghiulea din lovitură liberă a fost deviată de stâlpul din stânga al lui Veselovsky. Portarul a fost şi el providenţial la reluarea din 3 metri a aceluaşi mijlocaş brazilian. Nuno Rocha a beneficiat de porţia sa de ratări, încununată de o minge trimisă chiar la încheietura barelor.  Bawab a debutat o dată cu prima defilare a Craiovei în echipamentul albastru complet, iar din câteva preluări şi devieri şi-a demonstrat clasa. N-a punctat nici el însă, deşi a avut 3 şanse, la una trecând şi de portar, dar o alunecare a lui Ciupe a păstrat scorul imaculat până la pauză.

Clujenii şi-au lăsat însă norocul la vestiare, Craiova câştigând partida în repriza în care a avut mult mai puţine ocazii. Drumul către cele 3 puncte a fost deschis de Muşat, aflat în calea mingii respinse de Veselovsky la centrarea cu exteriorul a lui Nuno Rocha. Tot jucătorul din Capul Verde avea să aibă ultima pasă şi la majorarea avantajului Craiovei. Bancu a iniţiat acţiunea şi tot el a finalizat-o cu scăriţă, după ce Bawab şi Nuno Rocha combinat pentru a-şi pune colegul în postură iminentă de gol. Până la final, alb-albaştrii au mai apărut sporadic în careul advers, deşi evoluţia gazdelor le-ar fi permis să-şi amelioreze golaverajul. Brandan şi-a rezolvat şi problema contorizării galbenelor, primind „roşul” cerut insistent, pentru a-şi inspăşi suspendarea la meciul de mâine, din Cupa României.

Declaraţii

Sorin Cârţu: „Am câştigat meritat, băieţii au respectat cam tot ce am pregătit. Eram supărat la pauză, deoarece era inechitabil un rezultat de 0-0. Lucrurile au intrat pe un făgaş normal în repriza secundă. La pauză le-am şi spus băieţilor că nu îmi amintesc un meci în cariera mea în care să ai atâtea ocazii, dar scorul să fie 0-0. Sunt trei puncte mari care ne dau încredere pentru meciurile viitoare. Mi-a plăcut cum a jucat Bawab, îl ştiam bine din campionat, dar numai ca adversar, mi-a creat probleme de fiecare dată”

Emil Săndoi: „Suntem bucuroşi pentru victorie, una meritată, într-un meci în care am ratat exagerat de mult. Eram îngrijoraţi înainte de joc pentru că nu-i aveam pe Kay, Izvoranu, Mateiu, Curelea. Defensiv am stat bine, băieţii s-au dublat perfect, arătând disciplină tactică. Datorită traseelor pe care le-am stabilit am reuşit să destabilizăm defensiva lui U Cluj, acesta a fost principalul motiv datorită căruia am câştigat. Am legat două victorii, este important pentru moralul grupului“.

George Ogăraru: „Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat, jucătorii nu au respectat lucrurile elementare, nu ştiu unde au fost, că pe teren nu au fost. Cred că 2-0 este un rezultat mai mult decât indulgent după cum a arătat echipa. Prezenţa lui Mihai Neşu putea să îi motiveze mult mai mult, dar nu s-a recepţionat nimic. Era normal ca suporterii să strige demisia, după cum a arătat echipa”

Thaer Bawab: „E un debut bun pentru mine, e bine să câştigi un asemenea meci. Am avut o ocazie bună, dar mingea mi-a venit pe dreptul. E piciorul meu slab, am încercat să mă mai antrenez, dar nu pot, sunt stângaci. După prima repriză dacă se termina 5-6 la 0, hai la 1, nimeni nu zicea nimic. De când am venit la Craiova am rămas surprins de situaţia echipei, în condiţiile în care sunt jucători valoroşi şi condiţii foarte bune”