Romii lui „Nixon” condamnați pentru scandalul de pe strada „General Dragalina”

0
145


Magistrații Tribunalului Dolj au pronunțat sentința în cazul scandalului izbucnit între două familii de romi, în noaptea de 25 spre 26 mai 2013, pe strada „General Dragalina” din Craiova. Ionel Călin, zis “Nixon”, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, fratele său Vasile Călin, care dispăruse după scandal, iar băieții lui Nixon, George și Sorin Constantin, au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare. Sentința, pronunțată pe 18 aprilie a.c., nu este definitivă.

Judecătorii Tribunalului Dolj au decis, la sfârșitul săptămânii trecute, să-i condamne pe romii lui Nixon pentru scandalul pe care l-au provocat în urmă cu aproape un an, în mai 2013, pe strada „General Dragalina” din Craiova. Inculpații au decis că e în avantajul lor să recunoască faptele, astfel că Ionel Călin zis Nixon și fratele său Vasile Călin au fost condamnați la câte 2 ani de închisoare cu executare, iar băieții lui Nixon au primit câte 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să respecte o serie de obligații impuse de instanță. În plus, judecătorii au admis acţiunea civilă formulată de Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova şi i-a obligat pe cei patru inculpaţi, în solidar , la plata sumei de 2.611,78 lei despăgubiri civile, sumă reactualizată cu indicele inflaţiei de la data de 26 mai 2013 şi până la data plăţii efective a debitului, fiecare fiind obligat și la câte 200 lei cheltuieli judiciare statului. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, iar față de Robert Ciucure zis “Amar” procesul continuă.

 Reamintim că, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, certurile între familii au început din cauza faptului că fata lui Robert Ciucure , zis “Amar”, Kasandra, avea o relaţie de concubinaj cu Mihai Călin, fiul lui Vasile Călin, relaţie cu care familiile celor doi nu erau de acord. În a doua jumătate a lunii mai, după ce a încasat o bătaie de la concubin, Kasandra, însărcinată, s-a întors la locuinţa părinţilor săi, motiv de intensificare a conflictului dintre cele două familii. Pe acest fond, când s-au întâlnit, în noaptea de 25 spre 26 mai 2013, membrii celor două familii s-au încăierat. Cosmin Călinescu şi fratele său, Robert Ciucure, circulau cu un Renault Megane pe strada „General Dragalina” din Craiova şi au fost blocaţi în trafic de un Audi A6, în care se aflau Ionel Călin zis Nixon (condamnat pe 31 ianuarie a.c. la 2 anid e închisoare pentru comiterea de fraude informatice, la Tribunalului Bucureşti), fratele său, Vasile Călin, George Constantin şi Sorin Constantin, ambii băieţii lui Nixon.

Bătut și băgat în portbagaj

«Pe fondul stării conflictuale preexistente, între ocupanţii celor două autoturisme au avut loc şicanări în trafic, inculpatul – parte vătămată Călin Ionel manevrând autoturismul său de asemenea manieră încât să blocheze deplasarea celuilalt autoturism, condus de inculpatul-parte vătămată Ciucure Robert. Astfel, în timp ce se deplasau pe strada „General Dragalina”, inculpatul – parte vătămată Călin Ionel a acroşat cu partea dreaptă a autoturismului său, partea stângă a autoturismului condus de inculpatul – parte vătămată Ciucure Robert, determinându-l pe acesta să vireze dreapta până lângă trotuar şi să oprească. Părţile au coborât din maşini şi au început o discuţie în contradictoriu, care a degenerat rapid în acte de violenţă. Astfel, inculpatul – parte vătămată Ciucure Robert, care avea asupra sa un cuţit tip baionetă, cu lama de 40 cm, i-a aplicat cu acesta inculpatului parte vătămată Călin Ionel, o lovitură în zona abdominală, după care a fugit, împreună cu martorul Călinescu Cosmin, fiind urmăriţi de ceilalţi patru autori», au consemnat, în rechizitoriu, procurorii doljeni.

Vasile Călin, George şi Sorin Constantin l-au prins pe Ciucure, au smuls mai multe scânduri din gardul unui imobil şi i-au aplicat multiple lovituri peste membrele superioare şi inferioare, până când acesta a scăpat din mână sabia. Sorin Constantin s-a dus şi a adus maşina Audi, iar ceilalţi l-au băgat pe Ciucure în portbagaj, încercând să părăsească zona. Au apărut poliţiştii la faţa locului, alertaţi de locatari, moment în care Sorin Constantin a demarat în trombă, fiind oprit în trafic după aproximativ 400 de metri. Oamenii legii l-au găsit în portbagaj pe Ciucure, care era plin de sânge şi leşinase. Atât el, cât şi Ionel Călin au fost duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde au rămas internaţi. Au fost trimiși în judecată anul trecut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în acest moment doar Vasile Călin fiind în spatele gratiilor, după ce oamenii legii au reușit să pună mâna pe el abia în luna februarie a acestui an.