Jandarmii şi pompierii craioveni, “Moş Crăciun” pentru o zi

0
60

Sărbătoarea Crăciunului este un prilej de bucurie pentru toată lumea. Sunt însă şi persoane mai puţin norocoase, fie că vorbim de bătrâni sau de copii fără nici o vină, care nu se pot bucura în aceste zile de căldura unui cămin. La ei, la cei aflaţi în diverse centre din Craiova sau din judeţ, s-au gândit pompierii şi jandarmii craioveni, care i-au vizitat, ieri, încărcaţi cu daruri.

A devenit deja o tradiţie ca în pragul sărbătorilor mai importante reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj să-i viziteze pe bătrânii care sunt îngrijiţi la Complexul “Sfânta Maria” din Craiova şi pe cei din Centrul de recuperare a persoanelor cu handicap Filiaşi. Ambele unităţi sunt în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Dolj, iar sprijinul pompierilor le este de un real folos, pentru că mereu discută înainte şi stabilesc lucrurile de care este nevoie. Astfel, ieri, pe lângă darurile de sezon, la Complexul “Sfânta Maria” reprezentanţii ISU Dolj au lăsat un aragaz, veselă şi obiecte igienico-sanitare.

“Este deja o tradiţie ca pompierii să fie alături de noi la fiecare sărbătoare importantă. Totdeauna, pe lângă dulciuri, le oferă persoanelor aflate aici daruri menite să le îmbunătăţească calitatea vieţii de zi cu zi, lucru pentru care le mulţumim”, a declarat Lidia Constantinescu, şef al Complexului “Sfânta Maria”, adăugând că, pentru cei 33 de bătrâni internaţi aici, majoritatea fără familii, personalul care se ocupă de tratamentul şi îngrijirea lor substituie familia.

Ofiţerul de presă al ISU Dolj, cpt. Florin Cocoşilă, a declarat că unitatea din care face parte încearcă să aducă astfel un zâmbet pe feţele marcate de ani, de griji sau de boli. “Toate cumpărăturile s-au făcut cu bani strânşi din contribuţia benevolă a cadrelor unităţii şi ne bucurăm că putem fi alături de cei mai puţin norocoşi, în această perioadă”, a spus cpt. Florin Cocoşilă, căruia i-a mulţumit şi directorul DGASPC Dolj, Florin Stancu.

Alte obiecte mai mult decât folositore au ajuns la Centrul de recuperare a persoanelor cu handicap Filiaşi, tot prin bunăvoinţa reprezentanţilor ISU Dolj. Este vorba despre o maşină automată de spălat şi o imprimantă multifuncţională, care au fost însoţite şi de dulciuri. “Este al doilea an în care ISU Dolj ne aduce cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Aveam nevoie de maşina de spălat şi de imprimantă; în plus, asistaţii noştri s-au bucurat foarte tare şi de plasele cu cadouri pe care le-au primit. Le mulţumim pentru gestul lor şi îi asigurăm că se bucură de toată aprecierea şi consideraţia noastră”, a spus Ion Roşioru, administrator al Centrului de Recuperare al Persoanelor cu Handicap Filiaşi.

Jandarmii, în vizită la Centrul “Noricel”

Şi jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj au făcut o “misiune” din vizita, în preajma sărbătorilor, la Centrul de Îngrijire şi Recuperare a Copilului cu Handicap Sever „Noricel” din Craiova. Ajung aici de câte ori pot, încărcaţi cu daruri, şi aşa au făcut şi ieri, substituindu-l pe Moş Crăciun, astfel încât să se bucure de sărbătorile de iarnă. “Bucuroşi că în Ajunul Crăciunului pot să aducă o rază de lumină în sufletele celor cărora soarta le-a hărăzit o viaţă mai grea, jandarmii doljeni au devenit pentru o clipă Moş Crăciun şi au împărţit copiilor băuturi răcoritoare şi alimente specifice sărbătorilor de iarnă. Această acţiune s-a desfăşurat voluntar, fiecare cadru militar al IJJ Dolj contribuind cu diverse sume de bani, pentru a fi alături de semenii lor cu ocazia uneia dintre cele mai frumoase sărbători ale lumii creştine – Crăciunul”, a precizat lt. Ion Ţapu, ofiţer de presă al IJJ Dolj.

Jandarmii doljeni au fost sprijiniţi în această campanie de suflet şi de Asociaţia FSP „Grigore Al. Ghica” a Jandarmeriei Române, care a contribuit cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.