„Turismul cultural”, prezentat şi pe site

0
248


În perioada aprilie 2013 – octombrie 2014, AroTT implementează proiectul Dezvoltarea de modele eficiente pentru „Turismul cultural” în Regiunile Montana, Vidin şi Dolj, împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri 2000 Montana, în calitate de partener lider şi cu Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri Vidin, ambele din Bulgaria, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

Mihaela Langa, reprezentant AroTT, a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, prilejuită de prezentarea site-ului www.montana-vidin-dolj.com, că acest proiect îşi propune să contribuie la consolidarea dezvoltării economice a ramurii turismului în regiunea transfrontalieră Montana, Vidin şi Dolj, să creeze centre de informare operaţionale; precum şi pachete de informare pentru „Turismul Cultural” introduse cu succes prin aceste centre de informare şi iniţiative publice dar şi pachete de servicii turistice dezvoltate şi introduse prin publicul larg. „Se urmăreşte şi o creştere a popularităţii regiunilor Montana, Vidin şi Dolj ca destinaţie de servicii culturale”, a mai spus Mihaela Langa.

La conferinţa de presă a fost prezentă, din partea bulgară, Maryka Tsenkova, reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri Montane. Grupul-ţintă vizat de proiect sunt IMM-urile care operează în mediul turismului, muzee, ONG-uri care activează în domeniul turismului şi patromoniului cultural, toate din zonă transfrontalieră România-Bulgaria.