Artiştii Filarmonicii „Oltenia” vin la orele de Educaţie muzicală ale elevilor de la Şcoala „Traian”

0
41

Iniţiat în această primăvară, proiectul educaţional „Filarmonica merge la şcoală” continuă. Acesta presupune participarea unor artişti ai Filarmonicii „Oltenia” la orele de Educaţie muzicală ale elevilor din ciclul gimnazial, cărora le vor prezenta activitatea lor şi instrumentele cu care cântă, le vor vorbi despre cunoscute creaţii muzicale şi compozitori celebri. Până în prezent, proiectul a fost receptat cu deosebit interes de elevi din ciclul gimnazial şi profesori de specialitate de la Şcolile „Mihai Eminescu”, „Mircea Eliade”, „Nicolae Bălcescu” şi de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”.

Astăzi, la ora 14.00, reprezentanţii instituţiei, însoţiţi de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, participă la orele de Muzică de la Şcoala Gimnazială „Traian”. Le vor „preda” elevilor Octavian Gorun (solist instrumentist, vioara I), Ion Rusescu (artist instrumentist, fagot) şi Pataki Rozalia (artist instrumentist, harpă), toţi trei membri ai Orchestrei Simfonice a Filarmonicii craiovene, cărora li se va alătura managerul instituţiei, Vlad Drăgulescu.

Invitat de onoare este Alexander Balanescu, reputat compozitor şi violonist de avangardă, de la începutul anilor ’70 stabilit în Marea Britanie, la Londra, unde trăieşte şi îşi desfăşoară activitatea în prezent. Alexander Balanescu s-a mai aflat la Craiova în luna februarie a acestui an, când a susţinut un extraordinar recital pe scena Filarmonicii „Oltenia”, ce a inclus şi două compoziţii proprii.